Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Wittmann park - Egyirányúsítások és útlezárások

Módosították a Wittmann park forgalmi rendjét, mivel a védett terület gyalogútjain már egyre több autó közlekedett. Ez az ott parkolókkal együtt nagyban veszélyeztetette a park pihenő-rekreációs jellegét, illetve az őshonos növényeket.

A városháza szakemberei nemrégiben megvizsgálták a Wittmann park forgalmát és beépítését. Ennek során megállapították, hogy a sportlétesítmények körül a parkolás nem megoldott, a gépjárművek mind jobban igénybe veszik a védett területet. A forgalom teljes megszüntetése, azaz az autók közlekedésének teljes kizárása nem lehetséges, mivel itt vendéglátóegységek, sportlétesítmények, egyetemi kollégium, szálloda, egészségügyi vállalkozás, illetve néhány lakóház is található.

A vizsgálat során megállapították, hogy a sportlétesítmények körül a parkolás nem megoldott, a gépjárművek mind jobban igénybe veszik a védett területet.
 A város tüdejének szerepét részben betöltő, védett parkerdő védelméért aggódó egyesületek, szervezetek – így a Majoroki Kör Egyesület – kezdeményezték a forgalom mérséklését, a visszaszoruló zöldterületek visszaszerzését. Az érintettek a helyszíni szemlék alapján olyan megoldásra jutottak, ami biztosíthatja a parkban működő sportlétesítmények, vállalkozások, házak megközelíthetőségét, ám egyúttal a park védett növényzetének életlehetőségeit is.

A Wittmann parkban már nem fértek el egymás mellett az autók és a gyalogosok, ezért volt szükség a forgalmi rend módosítására.
A Wittmann parkban már nem fértek el egymás mellett az autók és a gyalogosok, ezért volt szükség a forgalmi rend módosítására.


Az önkormányzat szakbizottsága nemrégiben határozott a Wittmann park forgalmi rendjének módosításáról. Eszerint a Gazdász utcát a park felé, a halászi útra csatlakozó utat és a belső forgalmi utakat a belváros felé, a platánsor földútját pedig a Várallyai utca felé egyirányúsították. A sportpályák, illetve a vendéglátóhely előtti és oda vezető utakat gyalogossétányként szabályozva elzárták az autók elől. A gépjárműforgalomra szolgáló utakon pedig sebességkorlátozást vezettek be. A megváltozott szabályozáshoz szükséges táblák mindegyikét még ebben a hónapban kihelyezik.

Olvasóink írták

 • 9. nagy_greg 2011. január 22. 09:46
  „Az autók útban vannak...... de a szemét senkit sem érdekel?? Cross Motorokkal "roboknak" végig az ösvényeken. Az nem baj? De az autós aki leszeretne parkólni az már igen? Ja, és ha a Vár felöl jövünk(jöttünk)... (híd után) ott SEMMI sem tiltotta a behajtást. Bocs. Ja, és ott hiányzott is egy pár Kresz tábla ami oda illett volna. És az autós a hibás????”
 • 8. RUDI 2011. január 19. 13:54
  „Már nagyon ráfért a szabályzás a Wittmann parkra,ez így igaz , nagyon meg nőt a forgalom, és épp ideje a változásnak.Ha lehet óvjuk a parkot, hisz a Városunknak a szépsége .”
 • 7. Lone_wolf.. 2011. január 18. 11:45
  „Tökmindegy van e tábla vagy nincs úgyis mindenki leszarja.Inkább a lyukakat tömnék be a gazdász előtti kereszteződésben.Ez persze már meghaladja a képességeiket.”
 • 6. pancser 2011. január 18. 10:17
  „Értjük mit akar mondani a kedves hozzászóló a "diphomályuk" szószörnyeteggel van is benne igazság, mindenki maradjon a szakmájánál. A közlekedésszervezés is szakma, igen komoly szakma. Az igaz, hogy alaposan meg lehet keveredni most a parkban, talán egy tábla, vagy több is elkelne, mert még a a városban lakó is" hótt" hülye lesz ha bekeveredik abba a dzsungelbe! Amikor a pálya készült még senki nem gondolt meccsenként minimum 100 gépkocsira, amelyeknek hiányzik a parkoló. sajnálatos, de ezt a kérdést előbb utóbb meg kell oldani, vagy a pálya mellett, vagy a parkon kívül esetleg, a park szempontjából az lenne a legjobb.”
 • 5. jobbám 2011. január 18. 09:11
  „"diphomályuk"....köszönjük a hozzászólást!!!! Egyirányusítás? A legegyszerűbb modja a közlekedés folyamatának javítására...nézzél csak utána!

  jobbám”
 • 4. Csipetke 2011. január 18. 08:36
  „Erőteljesebb ellenőrzést a park területén, a sétányokat megfelelően védeni az autós behajtástól!
  Óvjuk, védjük az egyetlen jó levegőt biztosító erdőt! - a saját érdekünk!”
 • 3. sweta 2011. január 17. 19:57
  „Cölöpöket kell kihelyezni... akkor nem száguldoznának, a tábla meg semmire sem jó. Azok a buckák az emberi butaság eredményei. Értelmetlen és felettébb balesetveszélyes. Az egyirányúsitási szakember meg menjen a fészkes fenébe az idióta egyirányúsított utcáival. Akik kitalálták ezeket a városban , azok vagy IQ szegények, vagy túl sok a diphomályuk! :D:D:D”
 • 2. pancser 2011. január 17. 19:52
  „A bucka, ez az amit csak kivételesen engedélyeznék. Ez mindenütt így van, az autósok azonnal más utat keresnek. Felszedni az összes buckát csak iskolák óvodák előtt lehetnének, fogorvosék, meg kastélyok előtt nem. A csarnok előtti buckákat fel kell szedetni!”
 • 1. Bazsi43 2011. január 17. 12:31
  „Azt is meg kellene oldani, illetve tanítani, hogy a Motimos futballisták, NE a Park étterem és az ott levő játszótér előtt közlekedjenek autóval (ráadásúul azt sem lassan teszik), hanem a csarnok előtt az eredeti útvonalon tegyék! Bár tudom, ott van 2 db bucka! Valószínű ez lehet a probléma, de hát ez nem lehet kifogás!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig a kilenc éve felvett hitelt nyögik

Ásványárón 2011 sok megszorítással és költségcsökkentésekkel telik – állítja Tatainé Popp… Tovább olvasom