Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Vonattal is utazhatunk Bécsig

Az osztrák vasutak (ÖBB) és a MÁV képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá a két ország közötti vasúti összeköttetés javításáért, és a forgalom fellendítéséért. Első lépésként június 16-tól naponta három pár nemzetközi személyvonat közlekedik Győr és Bécs között, melyek a mosoni pályaudvaron is megállnak.
A kedvező tapasztalatok függvényében a két vasúti társaság a szerelvények számát decembertől akár négy párra is hajlandó növelni. A vonatok korszerű osztrák kocsikból állnak össze, így is biztosítva az utazóközönség kényelmes, kulturált körülmények közötti szállítását.
A tervek szerint a szerelvények Bécs és Hegyeshalom között csak a nagyobb településeken, míg magyar oldalon valamennyi állomáson és megállóhelyen megállnak. A két társaság a Győr – Bécs viszonylatra új, kedvezményes árrendszert fejlesztett ki, melyek elsősorban a munkába járást és a turisztikai utazásokat segítik elő. Az egyszeri utazásra érvényes menetjegy mellett heti- és havijegy formájában bérletrendszer is várja majd az érdeklődőket. A jegyek a mosonmagyaróvári vasútállomáson is megvásárolhatók. A tervek szerint a menetjegyek és bérletek mellé a bécsi tömegközlekedési eszközökre érvényes bérleteket is árusítanak majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bartha Lajos száz éve

A mosonmagyaróvári Timföld és Műkorund Részvénytársaság bejáratánál a gyár néhai vezetője, üzembe… Tovább olvasom