Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Virágok városszerte

Mosonmagyaróvár Fő útját, illetve a Szent István király útját a hagyományoknak megfelelően idén is muskátlik díszítik. Villanyoszloponként három cseréppel helyeztek ki a napokban a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. (VÜF Kft.) munkatársai.
– Az egész nyáron át, ősz elejéig pompázó növényeket, szám szerint 815 cserepet a győri kommunális vállalattól rendelte meg a VÜF Kft. még januárban – tudtuk meg Tóth Mihály kertésztől, aki azt is elárulta, hogy a virágözön titka a cserepenkénti hat tőben, a heti két öntözésben és a tápoldatozásban rejlik. A már most virágzó és bőségesen bimbódzó növények cserepenként 2200 forintba kerültek, azaz a város legforgalmasabb utcájának virágossá tételére mintegy 1,8 milliót költött a társaság.
Ezzel persze nem ér véget a virágosítási folyamat, a közterek rendbetétele folyamatos, május 20-ig további 23 ezer egynyári növényt ültetnek ki. Csupán néhányat említve: a mosoni körforgalmat hamarosan paprikavirág, büdöske, cinerária és begónia, a Deák teret rózsaszín és fehér, sötétgombú begónia, a rendelőintézet előtti hajósszobor környékét ugyancsak begónia díszíti.
Az utak, járdák és középületek mentén található 208 kő virágedényt az előző évek tapasztalatai alapján muskátli helyett a kevésbé „ fogyó " petúniával rakják meg. A VÜF Kft. kertésze elmondta, sajnos gyakran előfordult, hogy az értékesebb növények hamar eltűntek a kihelyezés után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatkozott a Gyereház

A Nyitott falvak, porták című rendezvénysorozat keretében mutatkozott be pénteken a bezenyei… Tovább olvasom