Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Vezetőt váltottak az Aqua Kft.-nél

Mosonmagyaróvár - Hosszas vita után döntött az Aqua Kft. ügyvezetőjének kinevezéséről a képviselő-testület tegnapi ülésén. A polgármesternek háromhavi illetményt szavaztak meg félévi jutalomként.

Az országosan is nagy visszhangot kiváltott ügy kapcsán, mikor is a közelmúltban a zebrán gázolt el egy motoros egy háromgyermekes anyát, szólt napirend előtt Nagy István alpolgármester, emlékeztetve arra a levélre, amit a frakciók vezetői fogalmaztak meg közösen a városi rendőrkapitánynak. Csokán Csaba alezredes tájékoztatta a testületet a további balesetek megelőzése érdekében bevezetett intézkedésekről. Erről portálunkon korábban számoltunk be részletesen.

A Movinnov és az Aqua Kft. ügyvezetői álláshelyeire kiírt pályázatok elbírálásáról döntöttek a képviselők a tegnapi tanácskozáson. A Movinnov vezetésére ketten pályáztak, közülük a jelenlegi igazgatót támogatta egyhangúlag az illetékes bizottság, majd a testület tagjai is egyöntetűen Bella Sándor mellett tették le a voksukat. Nem volt ilyen nagy az egyetértés az Aqua ügyvezetőjének kinevezésében. Szentkuti Károly (SZDSZ) már a napirend tárgyalása kezdetén titkos szavazást kért ennél a döntésnél, ám ezt leszavazta a testület.

A víz- és csatornaszolgáltató cég vezetői helyére összesen öten pályáztak, majd egyikük időközben visszalépett.

A megmaradt négy jelölt – köztük Huszár Attila, a jelenlegi ügyvezető – közül a szakbizottság Leitner Lászlót, a társaság jelenlegi szennyvízágazat-vezetőjét javasolta egyhangúlag. Az ülésen Szentkuti Károly számos, a társaság fejlődésével, működésével és jövőjével kapcsolatos kérdést tett fel Huszár Attilának és Leitner Lászlónak, továbbá azt tudakolta a bizottság elnökétől, miért kell vezetőt váltani egy jól működő cégnél. Németh Sándor (MDF) elmondta: a két pályázó közül a társaság jövőképének felvázolása miatt voksolt Leitner Lászlóra, ám az összevont bizottsági ülés további hét tagja döntésének hátterét nem ismeri. A képviselő szerint szerencsés lett volna, ha Szentkuti is elmegy a jelöltek meghallgatására, hogy feltehesse kérdéseit. Dr. Tóásó Gyula (MSZP) egyebek mellett arra volt kíváncsi, az új igazgató tervezi-e a gazdasági vezető cseréjét. Mindkét jelölt úgy nyilatkozott, nem kíván lényeges változtatásokat végrehajtani a cég vezetésében. A testület végül tizenkét igen, egy nem szavazat és hét tartózkodás mellett Leitner Lászlót nevezte ki öt évre az Aqua Kft. ügyvezetőjének. A képviselők döntöttek továbbá a polgármester jutalmazásáról.

Az igazgatási és ügyrendi bizottság 3 havi illetménynek megfelelő összegű jutalmazást javasolt a polgármesternek, amit a testület többsége meg is szavazott.

Szabó Miklós elmondta: jutalma egy részét ezúttal is jótékony célra fordítja.

Nagy István idén is lemond a neki megítélt háromhavi munkabérének megfelelő jutalmáról a gazdasági válságra való tekintettel.

Olvasóink írták

 • 3. jucus159 2009. július 02. 19:45
  „Felvagyok háborodva hogy TISZTELT SZABÓ UR elfogadta a jutalmat!!!Mások félholtan ha segélyt kérnek az önkormányzattól akkor kötelezikőket a közmunkára hát kérdem én hogy Szabó urnak miért jár jutalom amikor a nyugdijasoktól is elvették a 13.havit pedig az csak egy havi az ővé meg 3 havi szégyelheti magát hogy elfogadta.Azt hogy jotékonykodik belőle azt könnyen teszi jól megszedte már magát de szégyen hogy csak egy bizonyos részét adta oda ugy látszik rá van szorulva a töbire! Igaz hogy válság van de nem csak neki!!EZ azért is felháboritó hogy megszavazták neki a jutalmat mert mióta ő a polgármester még csak most lehetett hallani róla mikor megszavazták a jutalmát Stipkovits urról legalább ellehet mondani hogy letett valamit az asztalra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. menyus 2009. június 28. 11:05
  „Alpolgármester egy becsületes és nem csak prédikál mint Szabó úr az csak prédikál.Pont ő neki kellene meg mutatni mindig sir nincs pénz a városnak azt ő meg elrakja a nagy prémiumot. Mindenki Stipkovicsot szídta hát Szabó mivel jobb????? mit csinált mióta polgármester??????”
 • 1. Imcsi 2009. június 26. 17:30
  „Semmi bajom a polgármesterrel, de a válság miatt szóba sem kerülhetne prémium!

  Szentkuti vajon mért akart titkos szavazást?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Voluta fesztivált már a város is magáénak érzi

Mosonmagyaróvár - Alig ért véget, máris sokan várják a jövő évi Voluta vízi karnevált, melyre idén… Tovább olvasom