Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Vándorkiállítás archív fotókkal

„ Együttélés – ember és táj együttélése a Szigetközben és a Csallóközben” címmel vándorkiállítás-sorozatot tart a Pisztráng Kör Egyesület.
A neves néprajzkutató, Timaffy László archív fotói mellett a Fórum Intézet kis-csallóközi fényképei, valamint az egyesület saját természetbúvár és légi felvételei alkotják a Pisztráng Kör Egyesület kiállítási anyagát.
A tárlat első állomása tavaly decemberben Győrben volt a Kovács Margit ÁMK-ban.

A kiállítás megtekinthető február 20–23. között Dunaszigeten az általános iskolában (megnyitó 20-án délután öt órakor), február 26. és március 2. között Dunakilitin a faluházban, március 5–9. között Mosonmagyar- óváron a Flesch Károly Kulturális Központban, március 12–15. között Kisbodakon a faluházban, március 16–18. között Püskin a faluházban, március 19–25. között Ásványrárón a faluházban, március 26–31. között pedig Rajkán. A programsorozat a Magyarország–Szlovákia–Ukrajna Szomszédsági Programban az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresik a forrást a megvalósításhoz

Várhatóan következő ülésén tárgyalja majd Mosonmagyaróvár önkormányzata az ipartelepi határőrlaktanyában kialakítandó emlékhely szakmai és pénzügyi tervét. Amint arról lapunkban korábban már többször beszámoltunk, az ipartelepi laktanya bezárását követően a Kisalföld vetette fel, hogy az 1956-os véres sortűz helyszínén múzeumot alakítsanak ki. Tovább olvasom