Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Út, közvilágítás, klíma

Útépítések, közvilágítás-korszerűsítés és egyéb kisebb felújítások. Ezeken dolgozik az elkövetkezendő időszakban a halászi önkormányzat. Ezenkívül pályázati pénzből bővítenék az óvodát és napelemeket szereltetnének az intézményekre.
Idén is számos fejlesztést valósít meg saját erőből a halászi önkormányzat. Néhány nagyobb beruházást is terveznek pályázati forrásból, s több korszerűsítés lesz az elkövetkezendő időszakban a településhez tartozó Arakon – mondja Majthényi Tamás polgármester. Hamarosan kezdődik a településrész elavult közvilágításának korszerűsítése. A környéken elsőként cserélik le Arakon a teljes közvilágítást LED-es fényforrásokra. Összesen negyvennyolc világítótestet cserélnek korszerűbbre, közel 6 millió forintból. A beruházást az önkormányzat saját zsebből állja. A polgármester elmondta: a fejlesztéstől azt várják, hogy harmadára csökken a közvilágítás energiafogyasztása. Sőt, később Arak egészén elvégzik a korszerűsítést.

A fejlesztések sora ezzel nem ér véget Arakon. Még nyáron leaszfaltozzák a rossz állapotú Arany János utcát. Lesz útépítés Halászin is. Itt a jelenleg még kavicsos Kinizsi utca kap szilárd burkolatot. Majthényi Tamás hozzátette: mivel a település nem részesült adósságkonszolidációban, ezért ígéretet kaptak állami támogatásra. Összesen 112 millió forintra jogosult Halászi, amit útfelújításra akarnak felhasználni.

Idén leaszfaltozzák a rossz állapotú Kinizsi utcát – mutatja Majthényi Tamás polgármester.
Idén leaszfaltozzák a rossz állapotú Kinizsi utcát – mutatja Majthényi Tamás polgármester.

A polgármester elmondta még: kisebb felújítás zajlik jelenleg az óvodában, két csoportszobában cserélik ki a padlóburkolatot. A napokban pedig – tekintettel a nyári kánikulára – klímaberendezést szereltetnek fel az egészségházban az orvosi és fogorvosi rendelőkbe és a váróba.
Bár nem önkormányzati fejlesztés, de Halászit is érinti a Mosoni-Duna-rehabilitáció. A szabad strandtól a falu felső határáig kikövezik a partfalat.

Az önkormányzat több fejlesztést is tervez támogatásból. A községi épületek – óvoda, iskola, egészségház, hivatal – áramellátását szeretnék napelemes rendszerrel biztosítani. A sikeres pályázat esetén a mintegy ötvenmilliós beruházást teljes egészében támogatásból valósítják meg. Az óvoda bővítésére is szükség lenne az egyre növekvő gyermeklétszám miatt. Ehhez már érvényes építési engedélyes terveik vannak, a megvalósításhoz a pályázati lehetőséget keresik. Az önkormányzat idén is pályázott a falunapi testvértelepülési találkozó megrendezésére. Az elmúlt évekhez hasonlóan az augusztus 16-i falunapon vendégül látják Halászi testvértelepüléseinek delegációit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott autóval karambolozott Darnózselin

Ráadásul jogosítványa sem volt a 18 éves fiatalembernek. Tovább olvasom