Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Újratárgyalják az iskolaügyet

Jövő héten tárgyalnak a közös iskola fenntartásáról Dunakiliti és Dunasziget vezetői. Szokoli Sándor dunakiliti polgármester szerint az ideális és korrekt eljárás az lenne, ha valamennyien a tanulószámmal arányosan finanszíroznák a hiányt.
Idén 48 millió forinttal járul hozzá Dunakiliti és Feketeerdő önkormányzata a két település és Dunasziget társulásával működő iskola fenntartásához. Az utóbbi község a helyben működő tagiskola rezsiköltségeit fedezi. Szokoli Sándor dunakiliti polgármester szerint a társuláskor kötött együttműködési megállapodást újra kell tárgyalniuk, ugyanis a gyermeklétszám és az állami normatíva csökkenésével évről évre nőtt a települések által befizetendő hozzájárulás összege.

– Nem sportszerű magatartás, hogy amíg Dunakiliti és Feketeerdő jelentős összegekkel járul hozzá a három falu társulásában működő iskola költségeihez, addig Dunasziget csak a saját tagintézménye – azon belül is csak az épület – fenntartását vállalja – szögezte le Szokoli Sándor. A településvezető nehezményezi, hogy a dunaszigeti ülésekre korábban nem kaptak meghívást, míg ők minden évben elküldték az iskolával kapcsolatos tájékoztatásokat. A közös intézmény működéséhez a dunaszigetiek nem járultak hozzá – fejtette ki Dunakiliti első embere.

A következő tanévtől emelt szintű testnevelés- és németnyelv-oktatás indul a
A következő tanévtől emelt szintű testnevelés- és németnyelv-oktatás indul a dunakiliti iskolában, de a dunaszigeti tanintézményében is.


– Szeretnénk tudni, hogy konkrétan mennyibe kerül a dunaszigeti iskola fenntartása. Ott – az alacsonyabb gyermeklétszámok miatt – az oktatással kapcsolatos kiadások is magasabbak, ennek költségeit az állami normatíva fölött Dunakiliti és Feketeerdő fedezi. Mi azt tartanánk ideálisnak és korrektnek, ha tanulólétszám alapján arányosan finanszíroznánk a hiányt – fogalmazott a polgármester. Az intézmény 190 diákjának mintegy negyede dunaszigeti. A településvezetők Szokoli Sándor elmondása szerint jövő héten ülnek le tárgyalni az iskola ügyében.

Amint arról korábban írtunk, jövő tanévtől emelt szintű testnevelés- és németnyelv-oktatást terveznek a dunakiliti iskolában az első és az ötödik osztályban, valamint a dunaszigeti tagiskolában is. Szokoli Sándor szerint pozitív a hozzáállás a szülők és a diákok részéről egyaránt. Most van folyamatban interaktív táblák beszerzése közel 10 millió forintért, amelyekből a tagintézménybe is kerül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biciklivel közlekedtek a sorozatbetörők: két férfi, 133 eset

Csaknem egyévnyi nyomozás, két és fél ezer oldalnyi irat, 114 sértett és 133 bűncselekmény –… Tovább olvasom