Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Újra beázott az átkelő

A néhány nappal korábbi esőzések után ismét beázások mutatkoznak a mosonmagyaróvári vasútállomás melletti gyalogos-aluljáróban.
A Kisalföld január 25-i és 26-i számában már foglalkoztunk a vasútállomás melletti gyalogos-aluljáró áldatlan állapotával, melyre a jelek szerint eddig csak átmeneti megoldás született. Olvasóink jelezték, hogy ismét szinte járhatatlan, hiszen a minapi esőzések során nagyobb tócsák alakultak ki. A sínek túloldalán lévő három vállalat többtucatnyi alkalmazottja jár erre naponta.

Szabó Miklós polgármester érdeklődésünkre megismételte: a város és a MÁV Győri Pályafenntartási Főnökség között 1992-ben született megállapodás szerint az aluljáró víztelenítését biztosító szivattyú üzemeltetése és javítása, a 179 négyzetméternyi terület időszakos takarítása a pályafenntartási főnökség, míg a falazat és a teherhordó szerkezet vizsgálata, illetve a 297 négyzetméternyi felület festése a MÁV feladata. Az önkormányzat a megyeszékhelyi pályafenntartási igazgatósághoz levelet intézett a részletek tisztázása ügyében, válasz viszont azóta sem érkezett – tudtuk meg a városvezetőtől.
– Egyértelmű, hogy a vasúttársaság feladata az aluljáró víztelenítése, az ő gondjuk a fenntartás – fogalmazott Láng István, a Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft. ügyvezetője. Szerinte a nem önkormányzati ingatlanon ne végezzen munkát az önkormányzat pénz nélkül, mert akkor helytelenül gazdálkodik a vagyonnal, az üzemeltetéshez szükséges feltételek biztosítása a tulajdonos feladata.

– Annak, hogy a városüzemeltető vegye át a feladatokat, két módja lehet: a MÁV átadja a tulajdont az önkormányzatnak, és az átveszi, kezelésével pedig minket bíznak meg, vagy a vasúti társaság felkér minket, hogy üzemeltessük az aluljárót térítés fejében – hangsúlyozta a VÜF ügyvezetője.

A Kisalföld a MÁV kommunikációs irodájától az alábbi tájékoztatást kapta Horváth Gergőtől: a MÁV keresi a lehetőséget a probléma kezelésére. A végleges megoldáshoz a vasúttársaság forrásainak átcsoportosítására lenne szükség. Átmeneti megoldásként a víz kiszivattyúzása jöhet szóba, viszont ennek elvégzése ugyancsak szakértői vizsgálatra vár.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vándorkiállítás archív fotókkal

„ Együttélés – ember és táj együttélése a Szigetközben és a Csallóközben” címmel… Tovább olvasom