Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Új intézményben a korai fejlesztés

Mosonmagyaróváron - Több mint tíz éve zajlik korai fejlesztőmunka az Éltes Mátyás Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Központban Paálné Takács Marianna és Ratkay Katalin vezetésével.
Korábban az iskola elhelyezési gondokkal küzdött, ez a tevékenység is más helyszínen, az Ostermayer Óvodában kapott helyet, egy tornaszobában és egy egyéni fejlesztőhelyiségben, amelyek nem teljesen feleltek meg a szakmai céloknak.

A speciális tanintézmény négy éve költözött új helyére, s most a korai fejlesztés is csatlakozhatott az anyaintézményhez. Nagy István alpolgármester révén nagyobb anyagi támogatás jutott a költözés megvalósításához. A szintén az épületben működő Haller-tagiskolával is sikerült egyezségre jutniuk, így belső átszervezéssel felszabadulhatott két korai fejlesztő munkára alkalmas helyiség.

Korai fejlesztésben a városban és a régióban huszonhárom gyermeket lát el a két szakember. A gyermekeket a Győr-Moson-Sopron Megyei Tanulási Képességeket Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság vizsgálja és utalja korai fejlesztésre. Az ingyenes ellátásra érkezőknek rendelkezniük kell szakértői véleménnyel, diagnózissal és fejlesztési útmutatással.

A munka ambuláns jellegű, az egyéni fejlesztés úgynevezett „anyás tanítás" formájában heti egy-két alkalommal történik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frontálisan ütköztek

Egy Skoda típusú kisteherautó haladt szombat este Kimle főutcáján az 1-es számú főút felől. Ezidáig… Tovább olvasom