Kisalföld logö

2016. 12. 10. szombat - Judit -1°C | 8°C

Új feladatok, új osztályvezetők

Mosonmagyaróvár - A schengeni ellenőrzési rendszer hatékony működtetése is feladata az új évtől a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság állományának. Itt három osztályt is új vezető irányít 2008-tól.
A január elsejével lezajlott rendőrség–határőrség integrációval járó változásokat, feladatokat ismertették a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság tegnapi állománygyűlésén. A volt határőrökkel kiegészülve már mintegy 260 fős állomány előtt ismertették a kapitányság szervezetében történt változásokat, illetve célkitűzéseket. A határőrök itt kapták meg új rendőrigazolványukat is.

Horváth Csaba alezredes, kapitányságvezető a Kisalföldnek elmondta: az integráció eredményeként egy új egységet, határrendészeti és közbiztonsági osztályt is létrehoztak a kapitányságon. Emellett a bűnügyi osztályon belül is kialakult egy új szervezet, a felderítő alosztály, ami a kiemelt bűncselekményeknél – köztük a kábítószerrel kapcsolatos eseteknél – segíti a hatékonyabb munkát. Az új év személyi változásokat is hozott. Így az új határrendészeti és közbiztonsági osztályt Újszászi Zsolt alezredes, az igazgatásrendészeti osztályt Vargáné Szabó Erika alezredes, a közlekedésrendészetit pedig Makó László százados vezeti ettől az évtől.

Állománygyűlés: A rendőrré lett határőrök tegnap kapták meg új rendőrigazolványukat

A kapitányságvezető kiemelte: a két szervezet integrációja biztosan nem megy egyik napról a másikra. Az elkövetkezendő hetek és hónapok alatt teljesedik majd ki egészében ez az átalakulás. Az alezredes szerint a nagyobb létszámmal még az eddigieknél is hatékonyabban tudják majd a feladatukat ellátni. A fokozottabb rendőri jelentét azonban nem jelent majd folyamatos, állandó ellenőrzést az utak mentén. Az eddigiek mellett egyik legfontosabb feladatuk a schengeni ellenőrzési rendszer hatékony működtetése, az illegális migráció és a külföldi bűnelkövetők kiszűrése, visszaszorítása.

Olvasóink írták

 • 5. vivu 2008. január 10. 09:38
  „Nem baj!had élvezzék!Elromlik a lámpa és irány a forgalom!:Phihi”
 • 4. titi 2008. január 07. 22:43
  „Ez igaz!Meg a korrupt igazoltatóktól.”
 • 3. tata 2008. január 07. 15:30
  „Kedves Titi!

  Gyarapítani kell a rendőrök számát, különben ki véd meg az utcán az azonosítószám nélkül gumilövedékkel és viperával felszerelt hordáktól? :)”
 • 2. titi 2008. január 05. 11:54
  „Csak megkérdezném hogy hány 20-30 évet ledolgozott gyári melóst helyezett el a kormány,akinek pár éve volt a nyugdíjig?
  Ők is az országot gyarapították és állami dolgozók voltak egy ideig,vagy végig.
  Van olyan ismerősöm(határőr),nyugdíjba ment 39 évesen,édesanyjának még 3 éve van a nyugdíjig.Magyarul a fia nyugdíjára fizet. MAGYARORSZÁG!
  Ilyen a világon nincs!”
 • 1. Cseter János 2008. január 05. 09:14
  „Szerintem lesnek, mint a "Jani a moziban"- e mellékelt képet nézve!
  Gondolm, valami fejtágítás amiért összeverbúválták egyhelyre a képen látható "örzünk és védünk" "fakabátosokat". De vajon elmagyarázta nekik az összeverbúló illetékes a bünmegelőzéssel járó feladatokat? No meg azt is amiről a sajtóból ritkán lehet értesűlni, hogy vannak fehérgtalléros bűnözők is, akik nem a köztéri kamerák előtt zsebelik ki a polgárokat. No, és azokat, hogyan lehet felderíteni és lefülelni? Vagy kik, azok a hivatali hatalommal visszaélők?
  Szerintem jó lenne, ha a politika égisze alatti bünözésre sokkal jobban fókoszálnának mint eddig! Ahol a pénz ott a hatalom a parancs uralom és az, az egyik alkalom lehet a visszaélésre!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`Ahogyan a szád jár...`

Mosonmagyaróvár - A másfél éves Bence látszólag remekül érzi magát a fésűk, csavarok, hajszárítók… Tovább olvasom