Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Toborzás helyett bezárás

Darnózseli - Tagtoborzót hirdetett szerdára Darnózselin a Rákász pizzériában a Magyar Gárda. A létesítmény tulajdonosa semmit sem tudott erről: így ma zárva lesz a létesítmény.
„Nem akarok sem a Magyar Gárda mellett, sem ellene beszélni, abszolút pártatlanok vagyunk ebben a kérdésben – kezdte Rákász Zoltánné tulajdonos. – Ásványrárón lakom, s a napokban döbbenten vettem észre, hogy szórólapokon hirdetik, hogy a pizzériánkban tartja az egyesület szerda esti toborzóját. Úgy tűnt, mintha mi lennénk ennek szervezői. Kiderítettük: 10–15 fő részére egy fiatalember helyet foglalt nálunk, ám ilyen rendezvényről a telefonos megbeszélésen szó sem volt. Nemcsak Darnózselin és Ásványrárón, hanem többek közt Kimlén és Lipóton is bedobták a postaládákba ezt a szórólapot. Úgy döntöttünk: szerda délután inkább bezárjuk a pizzériát" – mondta Rákász Zoltánné.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. zola 2009. február 18. 16:39
  „zselia!
  Örülök,hogy megértetted.
  Sajnos ma Csonka-Magyarországon nincs jobb megoldás,legalábbis én nem tudok.”
 • 27. zseliakiraly 2009. február 17. 17:58
  „Most már világos. Ám továbbra sem hiszem, hogy ez lenne a megoldás a problémáinkra (helyileg vagy országos szinten).”
 • 26. zola 2009. február 15. 17:35
  „zselia leírom még egyszer hátzha sikrül megértened: a Gárda toborozni volt darnózselin.”
 • 25. zseliakiraly 2009. február 13. 11:36
  „Te sem olvastál figyelmesen... egy szóval sem mondtam, hogy bárki bárhova vonulni akart volna. Ső, épp az a kérdés, hogy egyáltalán mit akarnak itt csinálni.
  Másrészt nem azt mondtam, hogy az országban nincs, hanem (idézem, 23. hozzászólás 6. sor, hátulról a 2. szótól) "Darnózselin nincs cigány- meg zsidóbűnözés, sőt a környéken sem tudok ilyenről". EZT mondtam. Ne ferdítsd el a szavaim.”
 • 24. zola 2009. február 13. 09:47
  „ha figyelmesen olvastad volna a cikket,akkor tudnád,hogy nem vonulni akart a gárda Darnózselin.
  Az országban pedig sajnos igenis nagymértékben jelen van a cigány- és zsidóbűnözés.”
 • 23. zseliakiraly 2009. február 11. 12:26
  „Érdekes, KisVadföld szerint a gárda nem a kisebbségek ellen jött létre. Másrészről te éppen azt sugallod, hogy a magyar gárdára azért van szükség, mert "Amíg létezik cigány és zsidóbűnözés addig nem lesz nyugalom az országban." Na, EZ rasszizmus! Hogy jöhet létre egy szervezet, amelynek az a célja, hogy más embereket elnyomjon (legyen az kisebbség vagy bármi más)? Ez hogy képzelik? És majd persze erőszakkal meg lesz oldva minden, mert az egyetlen megoldás, amit a begyöpösödött gondolkodásmódjával lát, az ez. Na, ebből én nem kérek. És, mint korábban írtam, Darnózselin nincs cigány- meg zsidóbűnözés, sőt a környéken sem tudok ilyenről - ilyen helyre minek a gárda? Itt mit tisztítanak meg? Talán itt nem vagyunk elég magyarok? Nem szeretjük és támogatjuk eléggé a hazát? Csak mert nem egyenruhában vonulunk fel piti ügyek miatt feleslegesen? Itt békésen megfér egymás mellett magyar, cigány, zsidó, szlovák, szerb, német, horvát, osztrák - és mindenféle megfélemlítés NÉLKÜL! Lehet, hogy ez felétek hihetetlennek tűnik, de mi tudunk együtt élni egyenruha és erőszak nélkül is.
  Azt meg, hogy a média mekkora feneket kerítene ha zsidó vagy cigány lett volna kizárva a pizzériából: nem hinném, hogy akár zsidó, akár cigány emberek ideológia szerveződést akarnának tartani egy ilyen helyen. Ha igen, úgy őket is jogosan zárta volna ki a tulaj. Ha viszont csak egy egyszerű összejövetelt akarnának tartani, és azt hiúsítja meg a vendéglátós, az valóban rasszizmusnak mondhatnánk. De ismerve őket ilyet nem is feltételezek róluk. Ebből is látszik, hogy vaktában lövöldöztök, nem tudjátok, ki az az ember, akiről írtak, nem ismeritek, csak szidjátok. Grat.”
 • 22. zola 2009. február 11. 11:25
  „zselia!
  A Mágyar Gárdára igenis szükség van (sajnos). Amíg létezik cigány és zsidóbűnözés addig nem lesz nyugalom az országban.
  A vendéglátósról meg csak annyit,hogy ha cigányokkal vagy zsidókkal tenne ilyet,akkor már az országos média tele lenne az ájvékolásukkal,hogy milyen kirekesztő a vendéglátós.”
 • 21. zseliakiraly 2009. február 10. 21:29
  „KisVadföld
  "A másik, senki nem mondta hogy a gárda külön faj, sem ők, sem én. Sőt eddig sehol nem hallottam ezt.
  Ezt csak te akarod bemesélni magadnak."
  előtte ezt írtad:
  "Hoppá, rasszizmus a köbön."
  TE MAGAD kezdtél el rasszistázni, de kétlem, hogy teljesen tisztában lennél a jelentésével. Különben nem írogatnál ilyet :)
  Én megértem, hogy tenni akar a Gárda az országunkért, de a magyar nemzetet nem hinném hogy egy félkatonai szervezetnek kéne képviselnie...

  És visszatérve a vendéglátósra: nem értem, hogy ezen mit kell vitatkozni: JOGA VAN akkor bezárni a boltot, amikor úgy óhajtja. Hogy az utolsó részeget dobja ezzel ki vagy egy háta mögött szervezett gyülekezés ellen tiltakozik passzívan, az mindegy. Ugyanúgy megteheti, mintha az otthonában akarnának összejönni, és bezárná a kaput.
  Egyébként még a múlt héten megtartották - ismétlem: megtartották - az alakuló gyűlésüket a "hátrányos megkülönböztetés" miatt kizárt gárdisták: egy másik vendéglátóhelyen a hétvégén.
  Tehát nem vágták le a fejüket, nem lettek kitoloncolva :) Foglaltak maguknak helyet egy másik helyen, ott beengedték őket.

  Nem tudom, hogy az ide írók között hány darnózseli lakos van (remélem mind az, ha nem, a többi meg gondolom itt éli ki magát...), de én, mint helyi érintett csak azt mondom: nem vagyok se hazaellenes, se akármilyen oldali aktivista (aki ismer, az úgyis tudja, milyen rendezvényekre járok és ott mit csinálok), de ha a gárda helyi kihelyezett tagozatának minden eredménye felfordulás és balhék lesznek, akkor ne sértődjön meg senki, ha csúnyán fogom K.A.-zni az említett szervezetet. Nem tudom, kik csatlakoztak hozzájuk, de remélem, hogy értelmes dolgokat fognak csinálni és a fiatalkorúakat is jó útra térítik :) Kevesebb táblatörést és részeg fiatalt jobban elviselnénk.”
 • 20. KisVadföld 2009. február 10. 19:33
  „Igk

  bla bla bla, ennyit irtál.”
 • 19. lgk 2009. február 10. 11:51
  „zola
  "...Neked is csak azt tudom mondani,mint lgk-nak.aki az 1000 éves történelmi jelképeineket nyilas szimbólumnak tekinti,annak enyhén hiányosak az ismeretei..."
  Akkor tanulj meg olvasni, mert ilyet én egy szóval sem írtam. Attól, hogy még nem vagyok gárda szimpatizáns, attól még tisztában vagyok a történelemmel. De javíts ki ha tévedek, nem sok történész, vagy történelem tanár van a gárdatagok között.”
 • 18. zola 2009. február 10. 11:25
  „lgk!
  Én azt írtam,hogy mielőtt hülyeségeketr írsz tájékozódj!
  józsika!
  Neked is csak azt tudom mondani,mint lgk-nak.aki az 1000 éves történelmi jelképeineket nyilas szimbólumnak tekinti,annak enyhén hiányosak az ismeretei.vagy már 1000 éve is voltak nyilasok? Kérlek segíts megválaszolni a kérdést józsika.”
 • 17. lgk 2009. február 10. 11:00
  „zola 9, 13
  "lgk,hiányosak az ismereteid,előbb tájékozódj mielőtt írsz."
  Nem lehet mindenki olyan bölcs mint te. De látom mindenkinek csak a tudását bírálod.

  KisVadföld
  "Nem én soroltam külön fajba, hanem az aki elutasitotta őket."
  Persze... Azt mondta, hogy menjetek innen, mert útálom a fajtádat. pfff
  Egyszerűen csak bezárt aznap. Ha a saját tulajdonában lévő területen akar valaki az ő tudta nélkül gyülekezni, akkor miért ne tehetné? Ez csak egy békés megoldás volt.
  Kirakhatott volna egy táblát is nyitott ajtók mellett, hogy "gárdisták kíméljenek!"

  "Azt még hozzátenném, nem vagyok gárdista, te mégis annak nevezel."
  Bocs. Megtévesztett a szöveged. Szimpatizáns...

  "Honnan szedted ezt az ország megmentői dumát? Te találtad ki? Akkor meg miért vagdalózol vele?"
  A viselkedésed adta. Gárdatagok, illetve szimpatizánsaik mind különbnek vélik magukat. Csak nem tudom mire fel. Egyébként meg nem vagdalózok, hanem a véleményem írom le. Nem tetszik, ne olvasd el. Ugyanannyi jogom van hozzá mint neked rasszizmust kiáltani.

  "Amugy ha semmit nem csinálnának, szerintem neked akkor sem lenne semmi közöd hozzá."
  Le is sz*rom. Nem érdekel a gárda. Éppen ezért van tele velük a t*köm. Nem kellenek a díszhuszárok. Inkább menjenek el dolgozni. Érdekes, hogy mindig akkor vannak jelen valahol, mikor más rendes ember dolgozik.

  "A vendéglátós dologról amit meg írtál, hát baszki, arra én nem menőznék. Ugyanis teljes mértékben hülyeség.
  Hogy miért? Kérdezz meg valakit aki ért hozzá."
  Persze. Öhh... köszi hogy megmagyaráztad. Amit írtam azt a gárdás toborzásra írtam. Talán érdeklődj utána. Szervezz egy kis összejövetelt a pajtikáidnak. 10-ből 9 helyen nem fogják vállalni (sőt pár esetbe nemhogy, kitessékelnek majd, hanem szó szerint kivágnak). Akkor majd lengetheted a kis "zászlódat", hogy "rasszizmus". De lehet, hogy csak azért mert nem értek hozzá. :)”
 • 16. joco 2009. február 10. 05:54
  „ez a gárda :
  -többszörös bünelkövetök kerültek az alvezéreik közé
  -nyilas indulok és jelszavak szerepelnek honalapjaikon
  - együtt menetelgetnek a nyilasok utodaival
  - a volt szoc.hazás fövezért egy pitti nöügy miatt menesztik.
  volt egy -györi-gárdista közlemény amiben közölték, hogy éleslövészetet tartottak .Na és a kellö PROPAGANDA után nem gyözték "magyarázgatni", hogy az nem is éleslövészet volt, valamint a késöbbi "magyarázatrol" eltüntek a nyilas jelszavak”
 • 15. KisVadföld 2009. február 09. 20:04
  „lgk
  Azt még hozzátenném, nem vagyok gárdista, te mégis annak nevezel.
  Honnan szedted ezt az ország megmentői dumát? Te találtad ki? Akkor meg miért vagdalózol vele?

  -Eddig a csoportosuláson, tűntetésen kívül nem csináltatok semmit sem.
  Talán nézz utánna, nagyon meg fogsz lepődni. Segítek, ne a kisalföldön keresd. Amugy ha semmit nem csinálnának, szerintem neked akkor sem lenne semmi közöd hozzá.

  -Sőt az embernek még hozzátok is alkalmazkodni kell az amúgyis zűrös életben.
  Ejha, ez aztán türhetetlen.

  A vendéglátós dologról amit meg írtál, hát baszki, arra én nem menőznék. Ugyanis teljes mértékben hülyeség.
  Hogy miért? Kérdezz meg valakit aki ért hozzá.”
 • 14. KisVadföld 2009. február 09. 19:50
  „lgk
  Nem én soroltam külön fajba, hanem az aki elutasitotta őket.

  Elég erős szövegértelmezési próblémáid vannak.
  Eddig a baloldal rasszistázott, ezek szerint (szerinted) akkor most ők külön fajba soroltak másokat?
  Gondold át mégy egyszer amit irtál, hátha észreveszed a hibát.

  Az irásod többi része szintén szövegértelmezési hiányokkal küszködik.”
 • 13. zola 2009. február 09. 18:10
  „lgk,hiányosak az ismereteid,előbb tájékozódj mielőtt írsz.”
 • 12. lgk 2009. február 09. 09:46
  „KisVadföld (5.)
  "A másik, senki nem mondta hogy a gárda külön faj, sem ők, sem én. Sőt eddig sehol nem hallottam ezt.
  Ezt csak te akarod bemesélni magadnak."
  KisVadföld (1.)
  "Hoppá, rasszizmus a köbön."
  Őhh... mit is jelent a rasszizmus? Akkor ki sorolt kit külön fajba?

  Nem tudom miért képzelitek magatokat Magyarország megmentőinek. Eddig a csoportosuláson, tűntetésen kívül nem csináltatok semmit sem. Sőt az embernek még hozzátok is alkalmazkodni kell az amúgyis zűrös életben. (pl: újudvari félpályás lezárás. pfff mások olyankor dolgoznak ám. nincs jobb dolgotok?) pfff
  A vendéglátóval pedig teljes mértékben egyetértek. Akkor beszélhetnénk megkülönböztetésről, vagy sérelemről, ha kérték volna az engedélyét. Ki tudja, lehet, hogy nem lett volna kifogása ellene. De sarokbaszorítani, és utána még rasszistázni elég meredek.”
 • 11. KisVadföld 2009. február 08. 19:32
  „Mi a fenéről beszélsz, mi közöm a fideszhez, ez már megint hogy jön ide?
  Azt irtam hogy erősen mellébeszélsz, ahogy most is.”
 • 10. Zaraki_Kenpachi 2009. február 08. 18:27
  „Kisvad, legalább nem narancsszarral van tele a szám :)) Ha már egyszer ennyire jól tudjátok használni ezt a bértollnok kifejezést, de azért megmondhatnátok, hogy ezzel mennyit lehet keresni, mert jól jönne :)

  Hazugságról meg annyit, hogy igazam volt, az ember akkor kezd el támadni, amikor kényes pontra talált valaki, ti ketten ezt alátámasztottátok eléggé jól. Eléggé jól hallgattok az első nyílt utcai összecsapás napján 17 órakor, a Hír TV-ben történt bejátszásról, mikor Szíjjártó elismeri, hogy ők küldték utcára az embereket, majd 1 órával később ez már ki volt vágva a felvételből ......”
 • 9. zola 2009. február 08. 13:42
  „Zaraki!
  Az ismereteid enyhén szólva hiányosak.Nézz utána néhány dolognak mielőtt butaságokat írsz iletve saját véleményt próbálj írni,ne a szennymédiából hallott,betanult szöveget.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén egymilliárd kell hiteltörlesztésekre

Mosonmagyaróvár - Mintegy 280 millió forint hiányzik még a város idei költségvetési egyensúlyához. A… Tovább olvasom