Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

''Tízéves'' lébényi nyugdíjasok

A napokban ünnepelte fennállása 10. évfordulóját a Nyugdíjasok Lébényi Egyesülete.
1995 júniusában a lébényi nyugdíjasok 33 taggal egyesületet alapítottak. A ma már csaknem száztagú klub a napokban több rendezvénnyel is megemlékezett az alapítás 10. évfordulójáról. Június 16-án a nagyközség nyugdíjasaiért ökumenikus istentiszteletet tartottak. Két nappal később Pálinger Béla fotóiból nyílt kiállítás a lébényi közösségi házban. A nyugdíjasok életfát is készítettek, valamint ellátogattak elhunyt társaik sírjához. A múlt szombaton pedig a bakonyszentlászlói, a győr-bácsai, a gyártelepi, a nyúli, az öttevényi és a szerecsenyi nyugdíjasokkal együtt kulturális és szórakoztató ünnepi műsort tartottak.

Itt Wesztergom Viktorné, a lébényi nyugdíjas-egyesület vezetője felidézte a közösen eltöltött mozgalmas és élményekkel teli éveket: a közös kirándulásokat, előadásokat, kiállításokat, a nyugdíjas-találkozókat, a játszóházi foglalkozásokat, a nőnapi, karácsonyi, idősek napi műsorokat. Elmondta: egy évtized alatt rengeteget tanultak egymástól, barátságok szövődtek.

A jubiláló klubot a helyi önkormányzat nevében Bujtás László alpolgármester köszöntötte. Bogdán Kálmán, az Életet az Éveknek Nyugdíjas Szövetség elnökségi tagja, valamint Nagy Péter, a Pannon Nyugdíjas Szövetség elnöke is gratulált az elért eredményekhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanuszodát álmodott Hédervár

A mosonmagyaróvári Többcélú Társulás tanácsa korábban támogatta Hédervárt, hogy a Nemzeti Sporthivatal tanuszoda építésére pályázzon. Az Oktatási Minisztérium (OM) Közoktatási Helyettes Államtitkársága a mosonmagyaróvári kistérséget oktatási mintatérségnek jelölte ki – a megyéből egyedüliként –, amely alapján tanuszodai programra is szükség van. Tovább olvasom