Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Tizenhat után újabb tizennégy kamera figyel

Pályázati forrásból bővítené az önkormányzat a két éve elkészült kamerarendszert. A tervek szerint a város tizennégy pontjára kerülnének újabb kamerák.
Többször is kezdeményezték már az elmúlt évek során a rendőrség és az önkormányzat részéről térfigyelő és rendszámfelismerő kamerarendszer kiépítését Mosonmagyaróváron. Három éve aztán sikerült egy olyan konstrukciót kialakítani, amivel lehetővé vált a gyors megvalósulás. A kamerarendszert két részre osztották.

Egyik a rendszámfelismerő, ami a bevezető utak mentén a be-, illetve kimenő forgalmat figyeli, és a járművek rendszámát leolvassa. Ez a programba táplált rendszámok egyezése esetén riasztó jelzést ad. A rendszer másik része a térfigyelő, ami a város frekventált pontjait pásztázza.

Az erről szóló testületi döntést követően indult meg az egyeztetés, s a város a rendőrséggel közösen dolgozta ki szakmai elképzeléseit. Ezután írták ki a pályázatot a rendszer kiépítésére, amit a helyi Patent Plusz Kft. nyert el. A cég a többszöri egyeztetést követően kiépítette a rendszert.

Összesen tizenhat kamerát szereltek fel városszerte, ezekből nyolc rendszámfelismerő, a másik fele térfigyelő. Virtuális kapukat a Halászi, Hegyeshalom, Jánossomorja és Győr felőli utak mentén alakítottak ki. Itt a rendszámfelismerő kamerák a ki- és a bemenő forgalmat is folyamatosan figyelik.

Két éve működik a városi kamerarendszer, ami eddig már számos esetben segítette a rendőrség munkáját.
Két éve működik a városi kamerarendszer, ami eddig már számos esetben segítette a rendőrség munkáját.

Térfigyelőket a Kolbai, Magyar, Jókai utcákban, a Deák téren, Mosonban a Szent István király úton két helyen és a vasútállomáson szereltek fel. A rendszer az elmúlt két év alatt többször segítette már a rendőrség munkáját.

A város közbiztonsági érdekei azonban megkívánják a kamerarendszer bővítését. Erre most pályázati lehetőség nyílt. Az önkormányzat védelmi-közbiztonsági tanácsnoka a rendszert működtető Patent Távfelügyelet Kft.-vel felmérte a bővítési lehetőségeket, és összeállította a pályázat anyagát.

Ennek sikere esetén további 14 helyre kerülnének kamerák: a vasútállomáshoz, a Szent István-szoborhoz és az egykori Bartók-iskolához, a Flesch Károly Kulturális Központ főbejáratához és a hátsó részéhez, a Magyar utcára, a Szent László térre, a Rajka felé vezető útra, a Kálnoki utcába, a Duna Lakóparkba, a vár területén két helyre, a Kossuth Lajos Gimnázium mellé és a készülő sportcsarnokhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várják a Pro Urbe jelöléseket

A kitüntetés az arra érdemesnek halála után is adományozható, a javaslatokat indoklással ellátva… Tovább olvasom