Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Tiszavirág mellett Elzának is van utcája

Juhar, Bükk, Gyertyán, Éger és Elza. Ezentúl ilyen utcanevekkel is találkozhatunk már Mosonmagyaróvár térképén.
A Mowinparkban, illetve a Mosoni-Duna mellett lévő, néhány eddig név nélküli közterület elnevezéséről döntött a képviselő-testület legutóbbi ülésén.

A Movinnov Kft. a területén kialakított négy új utca elnevezésére faneveket – Juhar, Bükk, Eper, Császár, Éger, Gyertyán, Ostor – javasolt. A Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület az új utcák elnevezésére a Juharfa, Bükkfa, Császárfa és Égerfa elnevezéseket szánta.

Egyben kezdeményezték, hogy az adott utcákra alkalmas helyen névadó facsemetéket telepítsenek, lehetőleg alacsony növésű változatban. Az Ipartelepi Lakosok Egyesülete is megtárgyalta a kérdést, ők egyetértettek a Movinnov Kft. javaslatával, hogy az utcanevek facsemetékről legyenek elnevezve. A képviselő-testület végül a Juhar, Bükk, Gyertyán és Éger elnevezésekről határozott.

A testület döntött egy további közterület elnevezéséről is. A Tiszavirág utca és a Mosoni-Duna között lévő közútnak a városi rendezési terv és a földhivatali nyilvántartás szerint sem volt hivatalos elnevezése. Az itt élők javasolták az Elza utca nevet.

A javaslattal a Városvédő Egyesület is egyetértett és az Egyesület a Városközpontért tagságának sem volt kifogása. Az egyesület tagjainak többsége szerint azonban a helyszínhez kötődő Káposztáskert vagy Káposztás utca elnevezés szerencsésebb lett volna. A testület végül az Elza utca elnevezést hagyta jóvá.

Olvasóink írták

 • 9. RickCartman 2009. november 09. 21:49
  „hát tényleg nem könnyű...boldog város az,melynek népe ilyen égető gondokkal küzd:-))))”
 • 8. jánosi 2009. november 09. 16:44
  „Jó legyen elza ! De az nem fa .....”
 • 7. lackomacko 2009. november 09. 12:16
  „Az útcanevevek felvállalása nehéz dolog a mai időkben.Ezt tükrözik az állásfoglalások.Emberek nevéről úgye szó sem lehet.?!De azért én mégis csak a városrészre a területhez kötődő nevet választanák.Akár a régmúlt időket is idézőket.Persze , így ami most van a legegyszerűbb.Sem vissza , sem a jelenbe nem kell nézni.A Lajta -lakókert is ezt tükrőzi.Venyige,Buzogány ,stb.Egy utcanév a Zsilip útca kötődik a terülthez.Én tudnék sok más nevet, ami oda kötödne.Gondolom máshol is így van.Persze végig kellene gondolni.Igaz még vannak madár nevek ,növény nevek bőven.Meg hát női és férfinevek is.Csak nehogy majd azonosítsák Elzát egy ott lakóval ,vagy majd odaköltözővel.Na akkor lesz ám személyeskedés??”
 • 6. civac 2009. november 08. 22:13
  „mit nem lehet érteni? azt hogy miért elza?”
 • 5. jánosi 2009. november 08. 21:51
  „A Mivinnov kft szerint fa neveket kell adni az utcáknak. Elza ? az milyen fa ?”
 • 4. RickCartman 2009. november 06. 19:50
  „Elza.Női név.Mit nem lehet ezen nem érteni?”
 • 3. Jánosi 2009. november 06. 14:05
  „Feltételezem ő volt az a bizonyos oroszlán. Már aki emlékezik rá :)

  Másra gondolni sem merek”
 • 2. mlac 2009. november 06. 12:52
  „ELZA!”
 • 1. civac 2009. november 06. 12:15
  „Elza?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meseország az óvodában

Tavaly október elején Darnózseli egy kis küldöttséget fogadhatott az erdélyi Kutyfalváról, melyet… Tovább olvasom