Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Tartaléklistán, bizakodva

Máriakálnok - A rendelkezésre álló 710 millió forintból 580 millió forintot osztottak szét kerékpárutak fejlesztésére régiónkban.

Máriakálnok ugyan csak tartaléklistára került, Széles Sándor polgármester mégis bizakodó.

Hiába pályáztak a máriakálnokiak, nem kaptak pénzt kerékpárút létrehozására, egyelőre csak tartaléklistára kerültek. Széles Sándor polgármester bízik benne, hogy nem végleges a döntés, és év végéig mégiscsak támogatják a másfél kilométeres, Mosonmagyaróvárt a településsel összekötő kerékpárút kiépítését.

– Meggyőződésem szerint politikai döntés született, a testület a megyei jogú városokat részesítette előnyben és nem az élet- és baleset-veszélyességi szempontokat vette figyelembe – hangsúlyozta a településvezető. Elmondása szerint a halászi híd lezárása óta óriási a településen átmenő forgalom, egyre inkább romlik az utak állapota és jelentősen megnőtt a balesetek száma is. Augusztus 19-én pedig egy cserbenhagyásos halálos gázolás is történt. Széles Sándor kezdeményezésére Szakács Imre néhány hete költségvetés-módosító indítványt nyújtott be az Országgyűlés elé az 1406-os út útburkolat-felújítására. Ehhez a feladathoz mintegy egymilliárd forintra lenne szükség. Egyelőre azonban még a kátyúzásra sincs pénz.

A máriakálnoki polgármester hozzátette: reméli, rábólintanak az 50 millió forint támogatást igénylő kerékpárútprojektre, és az jó esetben jövő áprilisra el is készülhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskola, orvosi rendelő és konyha 378 millióból

Közel 378 millió forintos beruházás során korszerű iskola épül Mosonszentmiklóson, emellett megújul… Tovább olvasom