Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Szlovák vakcinaturizmus

Szlovák receptre is egyre több magyar oltóanyagot adnak el a mosonmagyaróvári patikákban. A szomszédos országban még nem kapható vakcina, miközben nálunk egyre nagyobb rá az igény.

Északi szomszédunknál egyelőre nem kapható vakcina a H1N1-influenza ellen és Szlovákia szerződést még nem kötött az új influenza elleni oltóanyag megvételéről. Miközben nálunk napról napra nagyobb a kereslet az oltóanyag iránt, addig elindult Szlovákia irányából a vakcinaturizmus. A mosonmagyaróvári gyógyszertárakban már több szlovák receptet is beváltottak.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnál azt mondták: uniós tagországban írt receptre, így a szlovákra is kiadható az oltóanyag.

Az egyik mosonamgyaróvári gyógyszertárban már számos szlovák kereste az oltóanyagot, főként Pozsony környékéről, de volt trencséni érdeklődő is.

Pápainé Bozi Marianna, a Győri kapu utcai gyógyszertár munkatársa elmondta: a szlovákok is ugyanannyiért, 1930 forintért juthatnak hozzá a vakcinához, csupán egy receptre és európai egészségügyi biztosítói kártyára van szükségük.

A szlovák Egészségügyi Minisztérium álláspontja szerint jogellenes a vakcinaturizmus: szlovák orvos nem írhatja ki a magyar védőoltást, mert azt Szlovákiában nem jegyezték be, a páciens pedig ilyen vényt nem válthat be. Székely Tamás egészségügyi miniszter többször is kijelentette: csak akkor kerülhet külföldre a magyar anyag, ha a hazai igényeket kielégítették.

A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható.

Olvasóink írták

 • 3. jánosi 2009. november 08. 21:03
  „Hadd vigyék, talán csak nincs benne valami újabb magyarellenességi faktor !”
 • 2. Börzöcki_Jancsi 2009. november 08. 20:41
  „Pápainé Bozi Mariannától, a Győri utcai gyógyszertár munkatársa elmondta - én nem beszélni jól magyar.
  Tudja valaki, hol van a Győri utca Móváron?”
 • 1. pancser 2009. november 08. 19:52
  „Kell a reklám, de hadd vigyék. Mennyi az a több, kettő az több mint az egy, a számos valamennyivel kevesebb mint a sok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zoknis kővel járt betörni a szlovák-magyar páros

Letöltendő börtönre ítélt a bíróság egy mosonmagyaróvári és egy szlovák férfit, akik számos kocsmába… Tovább olvasom