Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Szivárványos párakapuk

Jó szolgálatot tesz a kánikulában a Mosonmagyaróvár három pontján kihelyezett párakapu. Ezek mellett még 23 ivókútnál nyerhetnek enyhülést a helyiek és az ide látogatók nagy hőség idején.

A Hegedüs ikrek, az ötéves Luca és Hanna szerint jó móka a mosonmagyaróvári Magyar utcán felállított hőségkapu alatt átsétálni. Főként ha még az itt keletkező szivárványt is megcsodálhatják. Salamon Sándort, az Aqua kft. ivóvíz-hálózati művezetőjét arról kérdeztük, hol találkozhatunk még a városban ilyen hűsítőberendezésekkel, melyekről a vízszolgáltató cég mellett a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. gondoskodik.

– A Magyar utcán, a szupermarket előtt állítottuk fel az egyik párakaput. Emellett a város további, forgalmas szakaszain is működik nyáron ilyen berendezés. Így a művelődési ház melletti játszótér közelében, illetve a magyaróvári és mosoni városrész találkozásánál, a Kormos-lakótelepen – tájékoztatta a Kisalföldet Salamon Sándor.

Az ötéves Hegedüs Luca és Hanna a hűsítő párában még a szivárványt is megcsodálta.
Az ötéves Hegedüs Luca és Hanna a hűsítő párában még a szivárványt is megcsodálta.

Ezeket a speciális berendezéseket ivóvízhálózatról táplálják tűzcsapokon keresztül (folyó ivóvízzel megegyező minőségben). Aki nem szeretne átmenni alatta, ki tudja kerülni. A tájékoztatás szerint reggel 8-tól 18–20 óráig működnek időjárástól függően.

Aki szomjazik a friss vízre, 23 ivókutat vehet igénybe a Lajta-parti városban. A helyi igények és a tűzcsapoktól való távolság határozza meg, hogy hol találjuk meg őket. A felhasznált víz költségét az Aqua kft. állja. Továbbá ideiglenesen egy speciális ivókutat is találunk a Magyar utcán, nyolc csappal. A szakember szerint a kánikulai napokon érezhetően több víz fogy az ivókutakból.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jánossomorja jegyzőt keres

Kiírták a pályázatot a jegyzői állásra, miután július 15-től lemondott a Jánossomorjai Közös… Tovább olvasom