Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Színházban együtt élő generációk

A Theatrum Ad Flexum több nagy színdarabbal, és számos kisebb előadással is sikert aratott már. A csoportban minden korosztály a gyerektől a nyugdíjasig képviselteti magát.

Major Tamás tíz éve döntött úgy egy ismerősével közösen, hogy gyermek színjátszó kört hoznak létre. Ez két évvel később megszűnt, Tamás ezután az Orbán János vezette Baráti Kör a Művészetért alapítványhoz csatlakozott. Ennek művészeti csoportjává vált 2006-ban a Theatrum Ad Flexum – tudtuk meg Major Tamástól, az amatőr színház vezetőjétől, aki tizenévesen kezdett érdeklődni a színház iránt.

„A középiskolában találkoztam Bérci Csabával, a Kamasz Színpad vezetőjével, aki nagyon megszerettette velem a színjátszást. Majd jött Benkő József, a Flexum Színház vezetője, akitől szintén nagyon sokat tanultam. 2006 táján volt egy kis »kitérőm«, Budapesten vettem részt több előadásban. Próbálkoztam a színművészeti egyetemmel, de talán nem volt elég önbizalmam – akkor még. Végül jött az informatika. Ezt a kettősséget, amit a színjátszás és a számítástechnika ad, nagyon szeretem. Talán éppen azért, mert a két világ annyira ellentétes" – mesélte Major Tamás.

Major Tamás (jobbra) és Wisztercill János – részlet a Theatrum Ad Flexum Valahol Európában című előadásából.
Major Tamás (jobbra) és Wisztercill János – részlet a Theatrum Ad Flexum Valahol Európában című előadásából.


Elmondta: a Theatrum Ad Flexum színtársulat olyan előadásokkal aratott sikert az elmúlt években, mint az Isten pénze című musical. Aztán Charlie Chaplin filmje alapján A kölyök című darab, vagy a 80 vödör levegő című tragikomédia. Számos kisebb előadás is van már a hátuk mögött. Így a Handabasa, avagy a fátyol titkai.

– Repertoárunk is mutatja, célunk, hogy a különböző korosztályok együtt játszhassanak és tanulhassanak egymástól. Lehetőséget szeretnénk biztosítani azoknak, akik a későbbiekben erre a pályára lépnének – fogalmazott Major Tamás. Elmondta, tagjaik közül többen választották a színészetet, illetve a táncművészetet hivatásként. „Tanítványunk volt Brasch Bence, aki jelenleg a Budapesti Operettszínház tagja. Rujder Vivien most kezdte a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, Pásztor Ádám pedig tavaly végzett a Pesti Magyar Színiakadémián" – sorolta a rendező, majd hozzátette: minden tagjukra egyaránt büszkék. Az Ujhelyi Imre Általános Iskolával pedig igen szoros az együttműködésük. Jelenleg a Valahol Európában című musicalt adják elő, melyben az iskola tánckara és kórusa is közreműködik.

„A felkészülésben Bojér-Varga Szilvia énektanár sokat segített a felnőtt szereplőknek is, O. Cser Zita pedig a darab koreográfusa. Ez a színdarab egy kicsit jobban összetartja csapatunkat, hiszen sokan együtt tudunk dolgozni" – véli a színház vezetője. A Valahol Európában előadás következő időpontja február 24., vasárnap, délután 5 óra, melyet a Flesch Károly Kulturális Központban tekinthetnek meg az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kitörés napjára emlékezett a Jobbik

A budai kitörés áldozatainak tiszteletére tartott fáklyás felvonulással egybekötött megemlékezést a… Tovább olvasom