Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Színes vízi karnevál folyóparti tűzijátékkal

Kimle - Évek óta a vízi karnevál a legnagyobb látogatottságnak örvendő rendezvény Kimlén, ahol egyre több vendég és helyi lakos vesz részt a programokon. A szervezők lelkesen készülnek, szépítik a falut, estére mécsesekkel világítják ki a Mosoni-Duna-hidat, fáklyákkal a partot.


A vízi karnevál szombat délután 3 órakor a kicsik és szüleik szórakoztatásával kezdődik. A jánossomorjai Kármentő Egyesület a művelődési háznál kézműves-foglalkozásra várja az érdeklődőket, akik festhetnek, batikolhatnak, szőhetnek, korongozhatnak. A ˝zenevonat˝ délután 4 órakor indul, s harmonikaszó mellett járja a falut, hogy bemutassa az ide látogatóknak a település utcáit, nevezetességeit. Este 7-kor több százan búcsúztatják a vízpartról a Cvika kempingből induló feldíszített csónakokat, melyek versenyeznek a ˝2009 legszebb hajója˝ címért. A nevezők félórás út után, az esti szürkületben érnek a művelődési ház elé. A közönség tapssal, a szervezők vándorevezővel jutalmazzák a legszebbet, de ajándékot kapnak a további helyezettek is.

Este 8 órától a művelődési ház mögött felállított színpadon zajlanak az események. A község büszkesége, a Kemene Táncszínház a Naptár Színházzal együtt most is önálló darab, a ˝Hany tündére˝ folkmusical bemutatójára készül. A művészeti csoport nyolcéves fennállása alatt öt önálló darabot állított színpadra.

A vízi karneválok csúcspontja mindig a sztárvendég fellépése. Idén az Old Boys zenekar nosztalgiaszámokkal szórakoztatja mintegy másfél órán keresztül a nagyérdeműt.

S amire kicsi és nagy egész évben vár: a 15 perces folyóparti tűzijáték feledhetetlen élményt nyújtva zárja az estét – éjfélig tehát mindenképpen érdemes kitartani.

Olvasóink írták

  • 1. ShiKhar 2009. augusztus 17. 08:29
    „fényképek készültek? láthatóak valahol?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem adta meg az elsőbbséget: az Y-elágazásban ütköztek

Hegyeshalom - A vétlen autó sofőrje sérült meg könnyebben abban a balesetben, ami csütörtökön… Tovább olvasom