Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Szigetköz: kedvező hír tanulságokkal

Az LMP megyei szervezete a szigetközi vízpótláshoz szükséges források biztosítására kérte a kormányt. A vízügyi igazgató tegnap megkapta a minisztériumból a forrás rendelkezésre állásáról szóló dokumentumot.
Az LMP Győr-Moson-Sopron megyei szervezete lapunknak eljuttatott sajtóközleménye a szigetközi vízpótlás kérdésével foglalkozik. „Miközben a kormány a magyar EU-elnökség egyik sikerterületeként tekint a Duna-stratégiára, az annak megalkotásában elért eredményekre, a megkülönböztetések nélküli pénzügyi megszorítások következményeként mára veszélybe került a Duna szigetközi mellékágainak vízpótlása. A Vidékfejlesztési Minisztérium február végi, a vízügyi szervek mellett a zöldhatóságokat is negatívan érintő döntésével egy időben az LMP országos és helyi szinten is tiltakozott a 40 százalékot elérő költségvetési elvonás miatt. A nagyarányú elvonások már a második negyedévben kritikus helyzetet eredményeztek a vízügy területén. A napokban vált nyilvánvalóvá, hogy a szigetközi vízpótlásra jutó pénz is elfogyott. Elgondolkodtató, hogy miközben a KEOP-program részeként a Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitációjára készülnek a térségben, Szigetközben ilyen helyzet állhat elő. Nyomatékosan kérjük a kormányt, hogy biztosítsa a vízpótlás fenntartásának anyagi forrásait" – áll a közleményben.

Információink szerint pénteken megérkezett a vízügyi igazgatóhoz a kormányrendeletet megerősítő, a vízpótláshoz szükséges forrás rendelkezésre állásáról szóló dokumentum.

Olvasóink írták

 • 7. INVEKTUS 2011. június 01. 17:05
  „Jó napot A DUNA rehabilitációja folyik :)”
 • 6. dorombolok 2011. május 31. 17:04
  „A legnagyobb baj ugyanaz mint régen: szigetközről Budapesten döntenek , szabadkán írnak doktori értekezést, és vak vezeti a világtalant.”
 • 5. Olajos 2011. május 30. 18:43
  „logikus gondolkodás kellett volna... Kö..ög környezetvédők!!! Ti tehettek az egészről, a sok ostoba hozzá nem értő dumátokkal, meg a tüntetéseitekkel! Most így jobb a helyzet mint régen? Lett volna víz és áram is!!! Hajrá Nagymaros!!!! Remélem megépül! ( A szigetköz érdekében!!! )”
 • 4. fejőmadár 2011. május 30. 06:15
  „A vízpótláshoz víz kellene nem pénz, abból már eleget dobtak a dunába.”
 • 3. 01010 2011. május 28. 20:15
  „A Dunaremetei vízmérce megszüntetése is a sporolás része ?”
 • 2. Geri89 2011. május 28. 12:38
  „Reméljük semmit és a megfelelő célra fordítják a pénzt.”
 • 1. torabora 2011. május 28. 11:03
  „Na ebből a lóvéból mennyit lehet lopni ismételten?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamerarendszert épít Mosonmagyaróvár

Rendszám- és térfigyelő kamerarendszert épít Mosonmagyaróvár; erről következő ülésén dönthet a… Tovább olvasom