Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Szeniorok és fiatalok a színpadon - néptáncgála Mosonmagyaróváron

Mezőföldi, Duna menti, szamosháti, valamint rábaközi táncokat mutatnak be azon a néptáncgálán, melyen az Óvári Gazdász néptáncegyüttes mellett a Szigetköz néptáncegyüttes is fellép.

Az 1973 óta Óvári Gazdász nevet viselő amatőr néptáncegyüttes elődje több mint fél évszázada alakult. 1954-től fogva szolgálta a város és környékének kulturális életét, 1964-től a hazai fesztiválokon éppúgy szerepelt, mint a nemzetközi színpadokon, világfesztiválokon.

A Kárpát-medencei folklórt bemutatva a több generációt átívelő csoport számos rangos díjat szerzett az évtizedek során.

Az Óvári Gazdász néptáncegyüttes magyar néptánccsokorral kedveskedik a Flesch-központban szombaton.
Az Óvári Gazdász néptáncegyüttes magyar néptánccsokorral kedveskedik a Flesch-központban szombaton.

A közel ötvenfős egyetemi együttes két – különböző korosztályú – csoportból áll. A fiatalok a temperamentumos, mai elvárásoknak megfelelő színpadi képet adó koreográfiákat mutatják be, míg az idősebbek produkciói elsősorban a ’70-es, ’80-as évek néptánc-előadási stílusát őrzik.

A táncosok az utóbbi tíz évben minden novemberben bemutatkoztak a Flesch-központ színpadán. Most sem lesz másképp.
A táncosok az utóbbi tíz évben minden novemberben bemutatkoztak a Flesch-központ színpadán. Ezúttal november 6-án, szombaton este 6 órától kétórás program keretében Mrekva Tibor és Varga Sándor néptáncoktatók új koreográfiáit is bemutatják. Legújabb koreográfiájuk, a ˝Cigánysoron nem lehet eljárni˝ is színpadra kerül.

Az együttest Radák Márton és zenekara kíséri. A szenior-együttes unszolására ismét összeáll a Piróka együttes is (tagjai: dr. Nagy István, Nagy Miklós, Pintér Zoltán és Hegyi Attila). Vendégként szerepel még a darnózseli Szigetköz néptáncegyüttes és Erdélyből Sorbán Enikő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenöt bűncselekmény a mosonmagyaróvári férfi ˝számláján˝

Egy mosonmagyaróvári fiatalembert több autót is feltört, üzletekben lopott, sőt, még vendéglátóegységekbe is betört. Első fokon letöltendő börtönre ítélte a bíróság.

Tovább olvasom