Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Százezreket sütöttek- főztek össze az óvodák

Mosonmagyaróvár - Ide süss! címmel több százezer forintot „főztek össze" a mosonmagyaróvári óvodák a Szigetköz ízei és borai fesztivál keretében. A Flesch Nonprofit Kft. kezdeményezését támogatta a Városüzemeltető és Fenntartó Kft., a helyi képviselők és természetesen a szülők, a fesztiválozók is.
Ide süss! címmel szerveztek a hétvégén jótékonysági főzőshow-t a mosonmagyaróvári óvodák javára.

– Az akció a várakozásainkat felülmúlta, egy kivételével minden óvoda csatlakozott a programhoz – hangsúlyozta az ötletgazda Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. ügyvezetője. Elmondta: a közös főzőcskét éppen az oktatási intézmények nehéz anyagi helyzete hívta életre, ezzel is segíteni szerették volna őket egy kis pénzkeresésben. Az akciót a kulturális központ mellett a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. is felkarolta, biztosítva a technikai hátteret, de több városi képviselő is támogatását (pénz vagy alapanyag formájában) nyújtotta. Az óvónők, szülők részéről is pozitív visszajelzés érkezett, jövőre is szívesen csatlakoznának egy hasonló kezdeményezéshez.

A Hildegárd Óvoda a helyszínen sütött lángost és a bográcsokban főtt babgulyást 87 ezer forintért értékesítette. A befolyt összeget a gyerekek javára fordítják.
A Hildegárd Óvoda a helyszínen sütött lángost és a bográcsokban főtt babgulyást 87 ezer forintért értékesítette. A befolyt összeget a gyerekek javára fordítják.

A bográcsban csülkös babgulyás, marhapörkölt főtt, máshol kétféle tésztát is kínáltak az éhes fesztiválozóknak, de a palacsintáért és a grillezett húsokért is sokan álltak sorba. A Lurkóvár palacsintáját saját készítésű szilvalekvárral (a biogyümölcsök az óvoda kertjében termettek) ízesítették.

A főzésből kivették a részüket a szülők és az óvodák képviselői is. A majoroki óvoda például a főzés helyett süteményvásárral gyűjtött össze hatvanezer forintot.

Minden óvoda átlagosan 100 adag ételt értékesített a minimális 300 forintos áron, így 40–87 ezer forint gyűlt össze. A Hildegárd lufikkal és feliratokkal díszített sátránál csülkös babgulyást és lángost kínáltak a jótékonykodni kívánóknak. Sok család látogatott ki a rendezvényre, melyet az összegyűlt közel 87 ezer forint is igazol.

A Kékcinke Óvoda áll a sor második helyén, nekik 85 ezer forintot sikerült „összefőzniük". Az oktatási intézmények többsége fejlesztő- vagy udvari játékokra fordítja a befolyt összeget, az Ostermayer Óvoda alapítvány létrehozására szánja.

Olvasóink írták

 • 6. manyi 2008. szeptember 18. 11:50
  „Nem gondolom, hogy az óvodákat befolyt összeg szerint rangsorolni kellene ( ki, hányadik helyen áll ) bár valóban jótékonysági gyűjtésről volt szó, az igazi lényeg az összefogás és jókedv.Az, hogy egy kicsi óvoda is képes mozgósítani és összefogni sokkal többet jelent mint az, hogy mennyit gyűjtött össze. Mindemellett elismerés a szervezőknek, a szülőknek, óvodai dolgozóknak.Ez Jó mulatság volt !”
 • 5. zenelady12 2008. szeptember 18. 11:44
  „És végre, nem negatív hozzászólások! Már alig mertem megnézni, attól tartva, hogy tele lesz mocskolódással! Örülök,hogy ilyen jól sikerült.Még pici a lányom, nem tudtunk elmenni (ill. mellette még olyan rossz is, hogy nem is nagyon merek...), de legközelebb már én is részt vennék vele egy ilyen rendezvényen.”
 • 4. lurkóvári apuka 2008. szeptember 17. 21:09
  „Nagyon jól éreztük magunkat.és nagyon hálás vagyok az ovónéniknek nagyon ügyesek és ön feláldozók! Remélem jövőre is lesz ijen program én teljes mértékben támogatom!!”
 • 3. szülő5 2008. szeptember 17. 10:54
  „Csak nehogy a az ÁNTSZ közbelépjen!
  Volt rá már példa egy mosonmagyaróvári iskolában 1-2 éve!
  Sok sikert,és nagyon jó kezdeményezésnek tartom.”
 • 2. egy kékcinkés anyuka 2008. szeptember 17. 09:07
  „Nagyon jó családi programnak bizonyult ez a nap .Most mivel mind a két fiúnk a kékcinke óvoda gyári úti részlegébe jár mi is kilátogattunk és nagyon jól éreztük magunkat. És köszönjük az óvónéniknek a finom ebédet és a támogatóknak hogy létre jöhetett ez a nap :)Reméljük hogy jövőre is lesz ilyen :) Köszönjük :)”
 • 1. egy szülő 2008. szeptember 17. 02:46
  „Jövőre az iskoláknak szervezzék,nehéz anyagi helyzetük miatt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétpárti politikai kannibalizmus kezdődött

Mosonmagyaróvár – A hét végén kirobbant MDF körüli lehallgatási botrányról én is csak annyit… Tovább olvasom