Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Szatyorban csak minőségi portéka

Összetartó közösséggé kovácsolódott az őstermelőket és vásárlókat közvetlenül összekötő Szigetközi Szatyor. A finom és egészséges helyi portékákat csütörtökönként a Magyar utcán szerezhetjük be. Balogh Zoltán ötletgazdát a további tervekről is kérdeztük.
– Hétről hétre a Szigetközi Szatyor közösségnek is köszönhetően csütörtökönként a termékeket közvetlenül a termelőtől, készítőtől vehetik át a vásárlóink – hangsúlyozza Balogh Zoltán ötletgazda.
A Szatyor közösség háromtagú szervezői csapata 15–25 termelő partnerrel dolgozik együtt. Szeretnének nagyobb hangsúlyt fektetni a fiatalabbak megszólítására, amit a logójuk kiválasztásával is igyekeztek kifejezni.

Ennek érdekében például együtt dolgoznak egy nyári tábor szervezőivel, mely a mosonmagyaróvári egyetemi karon lesz, és a 6–12 éves korosztály a célközönségük. Ők nemcsak azt tartották fontosnak, hogy egy még eddig a városban újdonságnak számító keretmesés tábort szervezzenek, hanem hogy a gyerekek étkeztetését minél több helyi alapanyagból oldják meg.

Balogh Zoltán fiatal édesapaként is szívén viseli a Szigetközi Szatyor sorsát. A felvételen kisfiával, Somával.
Balogh Zoltán fiatal édesapaként is szívén viseli a Szigetközi Szatyor sorsát. A felvételen kisfiával, Somával.

– Rengeteg tapasztalatot szereztünk az elmúlt egy évben és a visszajelzések alapján úgy érezzük, jó úton járunk. Számos országos szervezettel vettük fel a kapcsolatot és sokan keresnek bennünket a környékről is, különböző falunapokon, fesztiválokon, rendezvényeken való részvételi felkérésekkel – részletezi Balogh Zoltán, aki szerint a következő nagy lépés a minőségbiztosítási rendszerük továbbfejlesztése.

Ezzel azt szeretnék elérni, hogy még hitelesebb legyen a különbség a Szigetközi Szatyor termelői és egy átlagos őstermelő vagy piaci kereskedő között. Nemzetközi példát követve építenék fel az úgynevezett részvételi minőségbiztosítási rendszert, amivel hamarosan megismerkedhetnek a fogyasztók is a szigetkoziszatyor.ehseguzo.hu honlapon is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kéklámpások napja Mosonmagyaróváron - fotók

Negyedik alkalommal rendeztek Kéklámpás Napot a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentők helyi… Tovább olvasom