Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Szabadul a város a vegyes tulajdontól

A vegyes tulajdonú épületekben próbál ingatlanjaitól „megszabadulni" az önkormányzat. Ennek részeként legutóbb négy lakás és egy üzlet eladását hagyta jóvá a testület.
Elhatározta az önkormányzat, hogy „tiszta helyzetet" teremt azzal, hogy a vegyes tulajdonú épületekben felszámolja az önkormányzati bérlakásokat, üzleteket. Úgy vélik, így egyszerűbb és takarékosabb lehet a megmaradó ingatlanok fenntartása. Az elindult folyamat részeként legutóbb négy lakás és egy üzlet eladásáról döntött a testület.
Versenytárgyalás útján próbálják meg eladni a Fő utca 12. szám alatti 19 négyzetméteres üzletet.

A Templom és Fő utcákból egyaránt megközelíthető udvarban csupán ez az egy helyiség az önkormányzat tulajdona. Korábban egyébként kulcsmásoló műhely működött itt évtizedeken keresztül.

Az ipartelepi városrészben, a Cseresznyés utcai harminchat lakásos társasházban mindössze három otthon van a város tulajdonában. Ezekből most egy 42 négyzetméteres, másfél szobás, második emeleti lakást szeretne eladni a város.

A leírás alapján meglehetősen „leharcolt" ingatlan értékét tovább csökkenti a lépcsőház rendkívül elhanyagolt állapota. Szintén eladásra szán az önkormányzat egy 68 négyzetméteres, három szoba-hallos panellakást a Mosonyi-lakótelepen. A társasházban ez az egyetlen lakás van az önkormányzat tulajdonában.

A mosoni városrészben is kínál az önkormányzat lakást, a Szent István király út 56. szám alatti sarokházban. A tizenöt lakásos társasházban három otthon van még a város tulajdonában, ebből adnának el most egy 98 négyzetméteres, háromszobás egykori polgári lakást. A Mofém-telepi városrészben, a Szekeres Richárd utcában lévő huszonnégy lakásos társasházban is van két önkormányzati ingatlan. Ezek egyikéért, egy 35 négyzetméteres, egyszobás, erősen lelakott állapotú lakásért vár az önkormányzat milliókat.

Olvasóink írták

 • 5. RUDI 2012. március 06. 14:57
  „Igen is kutassa, fel az önkormányzat azokat a lakásokat, melyek csak vannak és lassan szét dőlnek,le vannak lakva ,és csak a város képét rontják.Nagyon sok ilyen épület van,már kellene találni rá valami megoldást.”
 • 4. Contar 2012. március 05. 09:48
  „"A Templom és Fő utcákból egyaránt megközelíthető udvarban csupán ez az egy helyiség az önkormányzat tulajdona. Korábban egyébként kulcsmásoló műhely működött itt évtizedeken keresztül."
  Ez csak a Grin bácsi volt műhelye lehet! Akkor pedig nem egy sima üzlethelyiség, várostörténeti szempontból is jelentős dolog!”
 • 3. mc 2012. március 03. 09:39
  „Áááá! Dehogy. A tégla és a födémek maradhatnak.”
 • 2. ISU 2012. március 02. 23:39
  „A cikkből is kiolvasható, hogy leamortizálódott lakásokról van szó, amelyek felújítása akár milliós nagyságrendű is lehet.Ezekért várnak lakásonként több milliós bevételeket.”
 • 1. pozdorja 2012. március 02. 13:59
  „Győrben is megtehetnék.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbúcsúztak a várostól a tűzoltók

Tavaly a korábbi évhez képest valamivel többször kellett vonulniuk a mosonmagyaróvári tűzoltóknak.… Tovább olvasom