Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Sürgősségi a Karolinában

Új sürgősségi osztályt alakítanak ki a Karolina Kórházban. A több mint 400 milliós nyári beruházás részeként CT-berendezést is beszerez az intézmény.

Több mint 400 millió forintból új sürgősségi osztályt alakítanak ki, illetve CT-berendezést szereznek be a Karolina Kórházban. A beruházást teljes egészében pályázati pénzből valósítja meg az intézmény.

Amint azt dr. Bertalan István főigazgató elmondta: még az elmúlt évben pályáztak uniós támogatásért a fejlesztéshez. Az építési munkálatok várhatóan a nyár folyamán megkezdődnek.

A beruházás során a sürgősségi osztályt alakítják át és korszerűsítik, illetve egy új CT-berendezést helyeznek el. Cél, hogy a mosonmagyaróvári kórház is eleget tudjon tenni az egészségügyi reform keretében meghatározott egyenletes területi lefedettségnek, azaz hogy tizenöt percen belül az ország minden pontjára kiérkezzen a mentő. Az előírt minimumfeltételeknek és a szükségleteknek megfelelő sürgősségi osztályt alakítanak ki a „T" épü- letben, a jelenlegi sürgősségi helyén. A szabályozás szerint a sürgősségi ellátás nélkülözhetetlen része a CT-diagnosztika tizenöt-harminc percen belüli elérhetősége helyben. Ehhez alakítják ki a CT-munkahelyet az „F" épületben, a röntgenosztály mellett. Építészetileg szükséges a szint teljes körű akadálymentesítése s az elvárt helyiségek kialakítása: három orvosi szoba, vizesblokkokkal, előkészítő, vezérlő kiépítése, a sürgősségi osztály és a CT között a hordágyas betegszállítás megoldása akadálymentes rámpával.

Fotó:  Kisalföld-archív
Fotó: Kisalföld-archív

Az építészeti munkálatokon túl új eszközöket is beszereznek. Így többek közt egy úgynevezett tizenhat szeletes CT-t. Erre azért van szükség, mert a Karolina Kórház sürgősségi betegellátó helyén számos akut eset merül fel szinte naponta. Ehhez elengedhetetlen a sürgős CT-vizsgálatok elvégzése.

A főigazgató kiemelte: cél az egykapus sürgősségi belépési rendszer kialakítása, eddig ugyanis több szinten, az intézmény több pontján történt az ellátás. Ezzel a párhuzamosságokat is megszüntetik, hiszen egy felelős orvos irányítja majd a beteget.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letette az esküjét a városi képviselő

Egyperces néma felállással emlékeztek a képviselők a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt… Tovább olvasom