Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Sokkal több jegy is elkelne

Magyarország - Csak interneten lehetett jegyet vásárolni az osztrák–svájci labdarúgó Európa-bajnokságra: harmincszoros volt a túljelentkezés. Akad magyar szurkoló, akinek szerencséje volt. Valószínűleg már csak annak maradt jegy, akinek a csapata kijut a tornára.
Tizenhat ország összesen harmincegy mérkőzés: Ausztriában négy helyszínen – Bécs, Klagenfurt, Salzburg, Innsbruck – magyar szurkolókat is várnak a jövő évi (2008. június 7–29.) futball Európa-bajnokságra. Összesen több mint egymillió jegy került forgalomba, ám ebből első körben 346 ezret foglalhattak le. Azon internetesek, akiknek az április közepi sorsoláson nem kedvezett a szerencse, várhatóan csak akkor juthatnak jegyhez, ha kedvenceik kijutnak az EB-re. A sansz a magyarok esetében minimális. Ugyanis a jövő év elején, miután véglegessé vált a torna mezőnye, a szervezők 399 ezer jegyet juttatnak el a kvalifikációt nyert országok szövetségeihez, ahol a drukkerek még vásárolhatnak. A maradék jegyeket a meghívott vendégek és a támogatók között osztják szét.

Az első körben, március 31-ig 142 ország közel 600 ezer szurkolója igényelt összesen 10,4 millió jegyet. Csak a bécsi döntőre 651 ezer tikett találna gazdára – az ötvenezres stadionban. Mivel nagyobb az igény az eladható jegyek számánál, a szurkolók között sorsoltak. Júniustól lehetett volna újra vásárolni a www.euro2008.com honlapon, ám ezt az óriási érdeklődés miatt egyelőre elhalasztották, persze előfordulhat, hogy már meg sem tartják. Egy játéknapra egy személy legfeljebb négy jegyet vásárolhat. A biléták három kategóriában vásárolhatók: a nyitómérkőzésre 70, 170 és 250 euróba, a csoportmérkőzésekre 45, 80 és 110 euróba, a negyeddöntőkre, 60, 110, 180 euróba, az elődöntőkre 80, 180, 300 euróba, míg a döntőre 160, 335 és 550 euróba kerül a jegy.
A legolcsóbb tikett a kapuk mögé, a középkategóriás a kanyarokba, a legdrágább középre érvényes. A sógorok először rendeznek kontinenstornát, így a szervezők kitesznek magukért. Salzburgban az óváros hatalmas színpaddá változik az EB alatt: egy 60 négyzetméteres kivetítőt helyeznek el a Residenz téren és a Mozart téren. Bécsben a városháza tér alakul át: itt több mint 100 ezer szurkolónak biztosítanak férőhelyet és 10 óriáskivetítő működik majd. Az osztrák fővárosban további négy helyszínen állítanak még fel óriáskivetítőket. Innsbruckban a Bergisel-stadionban állítanak fel több hatalmas kivetítőt is, a mérkőzések utáni mulatozásra pedig a belvárosba, a Mária Terézia térre várják a szurkolókat. Klagenfurt a központhoz közeli vásárterületen helyezi el óriáskivetítőit. A két rendező országban, Ausztriában és Svájcban ingyen használhatják a tömegközlekedési eszközöket a kombitikettet vásárlók.
Az osztrák belügyminisztérium szerette volna hazánk schengeni csatlakozását a torna végéig kitolni, ám ez úgy tűnik, nem sikerülhet. Az osztrák határőrizeti szervek a huligánoktól tartva mindenesetre azt ígérik: az EB alatt szigorúbban ellenőriznek majd az utakon.

A mosonmagyaróvári Lakner Gábor az Arsenal ausztriai edzőtáborában járt a napokban. Mint mondja, a klub osztrák szurkolói nekik már jelezték: nagyon várják már a jövő évi kontinenstornát. Gábor több mint kéttucatnyi magyar barátjával utazott ki Ausztriába: egyikük regisztrált az EB honlapján, s szerencséje volt, kisorsolták. Középkategóriás jeggyel Bécsbe és Salzburgba mehet a csoportmérkőzésekre. A gond csak az: nem tudja, kiket láthat, hisz még tartanak a selejtezők. Így az sem dőlt el, kik jutnak ki a tornára.

EB a televízióban

A 31 mérkőzésből 27 élőben kerül a képernyőre este hatkor és háromnegyed kilenckor.

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhajtottak volna

Mosonmagyaróvár - Az elmúlt napokban többen is megpróbáltak – végül sikertelenül –… Tovább olvasom