Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Robogós járőr cirkál a városban

Sok szabálytalankodó autósnak okozott meglepetést és egyben bosszúságot a Mosonmagyaróvár belvárosában egy hónapja cirkáló robogós járőr. A városban ez idáig szokatlan „jelenség" borzolja a szabálytalankodók kedélyeit már több mint egy hónapja Mosonmagyaróvár útjain.
A városi rendőrkapitányság járműparkja a közelmúltban gazdagodott egy robogóval. Milkovich János főtörzsőrmester a kismotoron ülve szinte mindennap járja az utcákat és ügyel a belváros rendjére. A robogós járőr főként a Magyar utcán és a környező területeken, illetve a bevásárlóközpontok környékén bukkan fel, de minden forgalmasabb helyen, sőt, még a szabad strandokon is találkozhatnak vele.

– Ezzel a motorral a nagy forgalomban jóval gyorsabban eljutok bárhová, mint a járőrautóval vagy akár gyalog – dicséri az új járgányt a főtörzsőrmester. – Amióta ilyen formában is jelen vagyunk a belvárosban, csökkent a tilosban várakozók száma, kevesebben hajtanak be engedély nélkül a sétálóutcára, sőt, úgy tűnik, hogy a zsebtolvajok is kiszorultak ezekről a területekről. A városban egyelőre még szokatlan látvány egy robogós járőr. Sokaknak okoztam meglepetést például, amikor a jelzőlámpánál várakozó autók mellett megállva jeleztem a vezetőnek, hogy miután letette a mobiltelefont, álljon félre. A biztonsági övek használatára is jobban oda tudok így figyelni. Előfordul olyan eset is, amikor a megbírságolt autós azt mondta, azért mert behajtani a Magyar utcára engedély nélkül, mert néhány perce még a Fő utcán látott motorozni és nem gondolta volna, hogy ilyen gyorsan ideérek. Egy alkalommal pedig, amikor megjelentem, valaki gúnyosan megjegyezte: „Megjött a pizzás!" A jó rendőr természetesen nem felejt és teljesen véletlenül néhány órával később rossz helyen parkolta le autóját a fiatalember. Drágán vásárolt aznap pizzát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A dög a hőségben két napig is a napon lehet

A nyári kánikulában gyorsabban bomlanak azok az elhullott állatok, melyeket időnként csak két nap… Tovább olvasom