Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

Robbanószerkezet a reklámtáskában

A honvédségnél rendszeresített robbanószerkezetet talált egy nő az út szélén Jánossomorja határában.
A megtalált eszközt csak szakavatott kezek hozhatták volna működésbe. A rendőrség robbanóanyaggal való visszaélés ügyében nyomoz.

Egy helybéli nő sétált be a jánossomorjai rendőrőrsre a minap, kezében reklámtáskával. A táska mélyén egy barna, henger alakú tárgy és különböző drótok voltak. Ez még egy laikus számára is robbanószerkezetnek tűnt. A nő elmondása szerint a Hanságfalvi úton sétált, amikor a város határát jelző táblától kétszáz méterre az út szélén pillantotta meg a szatyrot. Amikor belenézett, gyanúsnak találta a tartalmát, ezért elvitte a rendőrségre.

A szerkezetet csak szakavatott kezek hozhatták volna olyan állapotba, hogy azzal robbantani lehessen.

A rendőrök felvették a kapcsolatot a tűzszerészszolgálattal, akiknek előzetes véleménye alapján a Magyar Honvédségnél rendszeresített robbanószerkezetről lehetett szó. Az eszköz kezelésbiztos volt, azaz a préstestet, az időzítőt, a gyújtózsinórt, a gyutacsot és az egyéb alkatrészeket nem szerelték össze. A szerkezetet csak szakavatott kezek hozhatták volna olyan állapotba, hogy azzal robbantani lehessen. Ezt az eszközt egyébként a tűzszerészek használják az előkerült világháborús lövedékek, robbanószerkezetek megsemmisítésére. A rendőrök a tűzszerészek kiérkezéséig biztosították a szerkezetet, majd átadták azt a szakembereknek.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított eljárást az ügyben robbanóanyaggal visszaélés miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadfokon tetőzhet a Duna

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Duna vének–dunaremetei szakaszán, a dunaremete–rajkai szakasz dunakiliti őrjárásán. Tovább olvasom