Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Ritkán ingyenes a szűrés

A törvény alapján a foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatásokkal kapcsolatos vizsgálatokért térítési díjat kell fizetni. Kivéve, ha a vizsgálat foglalkozási megbetegedés vagy üzemi baleset miatt vált szükségessé.

Kisalföld SMS > 30/30-30-449
„A mosonmagyaróvári Karolina Kórházban 3000 forint a tüdőszűrés, mondván, nem támogatott vizsgálat. Jogos ez?" Kőváriné

Eőry Ferenc, a Karolina Kórház gazdasági igazgatója részletes válasszal szolgált olvasónk felvetésére. A törvény alapján a foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatásokkal kapcsolatos vizsgálatokért térítési díjat kell fizetni. Kivéve, ha a vizsgálat foglalkozási megbetegedés vagy üzemi baleset miatt vált szükségessé. A díj mértékét az intézmény térítési díjakról szóló szabályzata állapítja meg (erről bővebben a www.karolinakorhaz.hu honlapon).

A szabályzat rendelkezik a kötelező egészségbiztosítás terhére igénybe nem vehető ellátások díjairól: eszerint a térítési díj 3000 forint, melyből a Karolina Kórházzal foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásra szerződéssel rendelkező munkáltatók dolgozóinak 50 százalékos kedvezményt biztosítanak. Az egészségügyi és járványügyi célból kötelező szűrővizsgálat ingyenes. A laborvizsgálat és képalkotó diagnosztikai ellátás (az ernyőkép ilyen) emelt összegű vizitdíj ellenében sem vehető igénybe az „E" alap terhére. Beutaló nélküli ernyőképfelvételért tehát térítési díjat kell fizetni. Amennyiben viszont beutalóval veszi valaki igénybe az ellátást, akkor nem térítési díjat, hanem 300 forint vizitdíjat kell fizetnie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezernégyszázan a Béketúrán

Pozsonytól Mosonmagyaróváron át Nickelsdorfig tartott az idei kerékpáros Béketúra három ország… Tovább olvasom