Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Részleges buszöböl kialakítása lenne a megoldás

„Balesetveszélyes Hédervár irányából az első ásványrárói buszmegálló. December közepén, ahogy a buszról leszálltam és át akartam kelni az úton, egy kamion elütött.
A győri kórház intenzív osztályára több csonttöréssel, tüdőembóliával kerültem. Nem szeretném, ha más is pórul járna. Jó lenne, ha itt egy buszöblöt alakítanának ki és egy zebrát festenének fel" – hívta fel szerkesztőségünket S. Alexa olvasónk.

A felvetéssel megkerestük Tatainé Popp Rita polgármestert. A településvezető a Magyar Közút Nonprofit Zrt. illetékesével egyeztetett, majd elmondta: az önkormányzat feladata a buszöblök, gyalogátkelő megterveztetése, engedélyeztetése és kivitelezése. Ahogy ezekkel elkészültek, átadják a közútkezelőnek.

A polgármester szerint a fent említett buszmegállóban egy gyalogátkelő és egy hetven centiméteres benyúlás megterveztetése és megvalósítása az előzetes számítások szerint nettó tízmillió forintba kerülne.

„Fontos lenne, de egy ilyen, kevésbé forgalmas helyre aránytalanul sok pénzt kellene elkölteni. Ezért keressük a megoldást részleges buszöböl kialakítására. Nagyon sajnáljuk, hogy a balesetben megsérült a hölgy, és felhívjuk az arra közlekedők figyelmét, hogy körültekintve keljenek át az úton."

Olvasóink írták

  • 2. matula4 2012. január 27. 07:51
    „Teljesen egyetértek az előttem szólóval! Szemüveg használata nem előnytelen!!!!”
  • 1. hunter111 2012. január 25. 13:53
    „Kedves Alexa. Egy kamion nem egy kisméretű jármű hogyan nem vette észre?Nem kellene a szemészetre menni látásvizsgálatra?Gondolom a busz takarásából lépett ki a kamion elé!A közlekedési szokásain és helytelen viselkedésén nem fog változtatni a buszöböl.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl sok a homály a városi utcákon

Várhatóan gyorsabb és rugalmasabb lesz a közvilágítás hibáinak kijavítása márciustól, miután a… Tovább olvasom