Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Rendszerint a szomszédok feljelentéseivel végződnek a quados edzések

Edzőpálya nélkül is negyedik helyen zárta a legmagasabb kategóriában a tavalyi quadbajnokságot Régi István. A hegyeshalmi fiatalember régóta keres megfelelő helyet a gyakorlásra, ám a környéken sehol sem nézik jó szemmel a motorozását.
Öt éve ült először quadra a hegyeshalmi Régi István, miután édesapja vásárolt számára egy ilyen járművet. A fiatalember – mint mondja – kezdetben a település melletti bányatóhoz járt ki próbálgatni a négykerekűt. Később a mosonmagyaróvári quados barátokkal rendszeresen jártak túrázni a környéken, így egyre jobban megszerette ezt a sportot és egyre jobban ment a motorozás.

– Egyszer az újságban olvastam, hogy országos bajnokságot is rendeznek ebben a járműkategóriában. Úgy gondoltam, elég jól megy már a quadozás, így utánajártam, miként tudnék elindulni én is a versenyen – mondja Régi István. Letettem a szükséges licencvizsgát és a mosonmagyaróvári Ba-Ro Motorsport Egyesület színeiben beneveztem az első versenyre. Kezdetben cross kategóriában indultam, jelenleg pedig short track bajnokságban versenyzek. Ennek lényege, hogy itt szinte teljesen sima terepen – aszfalton és murván egyaránt – körözünk. Mindkét kategóriának megvan a maga nehézsége, így például a short trackben több mint száz kilométeres sebességet is elérünk.

– A kezdeti nehézségeket követően aztán sorra jöttek az érmek és dobogós helyezések. 2009-ben harmadik helyen végeztem a bajnokságban, míg tavaly az év végi összesítésben negyedik lettem a legmagasabb kategóriában. Ez nagyon jó eredménynek számít, hiszen az első három helyen végzett versenyzők mindegyikének nagyobb teljesítményű a motorja. Jelenleg már készülünk a márciusban induló idei bajnokságra, amit szeretnék dobogós helyezéssel zárni. Ennek érdekében tárgyalunk már egy másik egyesülettel, és motorváltáson is gondolkodunk.

– Mint ahogy a technikai sportok általában, úgy ez is rendkívül költséges. Egy versenyhez szükséges gumiabroncskészlet például 120 ezer forintba kerül, de hasonló összeget visznek el a különféle alkatrészek és a szállítás is. Ehhez sok segítséget kapok édesapán vállalkozása révén, illetve találtunk támogatókat is. Nagy problémát jelent viszont a gyakorlópálya hiánya. Korábban a hegyeshalmi bányatónál édesapám segítségével kialakítottunk egy pályát, ám a szomszédban lakók folyamatos panaszai és feljelentései miatt már nem tudok ott gyakorolni. A közelben sehol sincs lehetőség edzésre. Sajnos nagyon sokan rossz néven veszik ezt a sportot. Szinte már nem tudok úgy kimenni az utcára a motorral, hogy ne hívnák rögtön a rendőrséget. Folyamatosan keressük a megfelelő helyet a gyakorláshoz, ám egyelőre hiába. A tavalyi bajnokságon is úgy sikerült negyedik helyen végeznem, hogy szinte egyáltalán nem tudtam a két futam között edzeni. Jobb híján a különböző meghívásos amatőrversenyeket használom ki a gyakorlása, ám sajnos ezekhez is több száz kilométert kell utaznunk alkalmanként – mondja Régi István.

Régi István egyelőre csak a versenyeken tud gyakorolni, de szeretne a környéken egy megfelelő quadpályát találni.
Régi István egyelőre csak a versenyeken tud gyakorolni, de szeretne a környéken egy megfelelő quadpályát találni.

Olvasóink írták

 • 9. janika 2011. január 09. 17:12
  „Csoda, hogy nem a mezőre erdőkbe düböröghetnek, hisz nagy az Isten állatkertje Ők is elférnének köztük.”
 • 8. balintos66 2011. január 09. 09:49
  „Hát igen,ha nem akar fizetni,akkor nem is fog találni megfelelő pályát.
  De azért elgondolkodhatna azon is hogy miért jelentették fel folyamatosan!!!
  Nem a faluban kell crossozni,mások testi épségét és hallását veszélyeztetve!!”
 • 7. Gomboc 2011. január 08. 16:16
  „218/1999. (XII. 28.) Korm. rendelet az egyes szabálysértésekről

  Csendháborítás:
  6. § (1) Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetőleg a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja,
  harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

  (2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés elkövetőjével szemben a rendőrség, továbbá a helyi önkormányzat képviselő-testülete hivatalának erre felhatalmazott ügyintézője, a közterület-felügyelő, a természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr, helyi jelentőségű védett területen az önkormányzati természetvédelmi őr helyszíni bírságot szabhat ki.”
 • 6. oooo 2011. január 08. 15:41
  „vegyetek egy erdőt vagy földterületet oszt szarjá bele...
  magánterületen vagy, csendrendelet meg nincs hegyeshalomban.”
 • 5. permanganat 2011. január 07. 21:04
  „Pedig igény lenne rá, énis motocrosszozom, és mindig elutazni parndorf vagy pannonhalmára sem jó, pedig ezek is fizetésesek. Csak sajnos sehol nem látni egy táblát elérhetöségekkel.”
 • 4. 01010 2011. január 07. 19:52
  „"3. pancser 2011.01.07. 16:30
  Én is csodálkozom a fiatalemberen, hogy hogy nem jött a halászi pályára? "
  Nem akarok vészmadár lenni , De szerintem ott nem ingyé lenne és ez nagy érv...
  megnyitásával a Szigetközben krosszozokat akarták behívni DE ÉN EGYET SEM LÁTTAM A PÁLYÁN :(”
 • 3. pancser 2011. január 07. 16:30
  „Én is csodálkozom a fiatalemberen, hogy hogy nem jött a halászi pályára?”
 • 2. bela001 2011. január 07. 14:33
  „Ha jól tudom a www.szigetkozirepules.hu oldalon keresztül tudsz infót kérni a pályáról.”
 • 1. excelsior 2011. január 07. 09:20
  „Halászi határában van egy épített quad-pálya. Nem tudom, ki üzemelteti, de érdemes lehet megpróbálnod, István.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akciók a Designer Outletben: közel a határhoz, távol a magyar pénztárcáktól

A kisalfold.hu munkatársai a parndorfi divatmekkában tettek látogatást, s döbbentek meg az árakon. Riport fotókkal. Tovább olvasom