Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Rendszeres párbeszéd a cél

Tavaly a mosonmagyaróvári városháza megbízásából olyan tanulmány készült, mely a város szociális intézményeinek jelenlegi kommunikációs tevékenységét térképezte fel.
Az összegzésből kiderül: az intézmények vezetőinek egyre fontosabb, hogy a közvélemény miként vélekedik róluk és munkájukról, illetve hogyan ítéli meg szolgáltatásaik minőségét.

A vizsgálat kommunikációs hiányosságokat is feltárt. Általánosan elmondható, hogy két nehezebben és két könnyebben kezelhető problémagóc körvonalait rajzolták meg az elemzés készítői. Az intézmények és az önkormányzat, pontosabban a szakbizottságok kapcsolata a tanulmány szerint hiányos. Határozottabb koordinációt igényel az intézmények egymás közötti „párbeszéde" is. Jónak ítélhető az intézmények munkatársai, valamint a szakemberek és a gondozottak közötti kapcsolattartás.

A tanulmány intézményekre lebontva tárgyalja a kommunikációs jellemzőket és általános, illetve konkrét irányelveket is meghatároz a továbblépés érdekében.

Szorgalmazza többek között a sajtóval való szorosabb együttműködést. Így a témák kiajánlását, megjelenítését, eredményeik közzétételét.
Az összegzés ismertetése után első lépésként megfogalmazódott: az intézmények idén nagyobb nyilvánosságra törekednek, a bizottságok és az intézmények közötti jobb információcsere érdekében pedig a kihelyezett ülések kapnak hangsúlyt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárváros a kihalás szélén

A Levél határában lévő Expo-falu szinte teljesen lakatlan. Az egykori „vásárvárosban” az… Tovább olvasom