Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Régi-új igazgató a művészeti iskolában

Dravetzky István tölti be újabb öt évre a jánossomorjai Alapfokú Művészeti Iskola igazgatói tisztét. Erről, s a jegyzői pályázat kiírásáról is döntöttek a nyári szünet előtt a kisváros képviselői. Iskolájuk energetikai korszerűsítésére pályáznak.
Az Alapfokú Művészeti Iskolát 1990-ben alapította az önkormányzat. A művelődési ház mellett működő intézményben a művészetek iránt érdeklődő gyermekek zene- és táncművészeti képzésben vehetnek részt.

– A helyi művészeti iskola a szívünk csücske. Fenntartása ugyan nem kötelező feladat, ennek ellenére mindenképpen szeretnénk megtartani, hiszen a gyerekek hasznára válik – hangsúlyozta Kurunczi Károly polgármester. – Néhány éve még csökkenésnek indult a tanulói létszám az intézményben, azonban az utóbbi három esztendőben újra bővül diákjaik száma. Fenntartásához közel fele-fele arányban járul hozzá a város és az állam a normatívákon keresztül.

Döntöttek az Alapfokú Művészeti Iskola vezetőjének személyéről. Egy pályázat érkezett, amit a több ciklus óta irányító Dravetzky István nyújtott be. Az igazgató eddigi munkáját is elismeri az a tény, hogy újabb öt évre bizalmat szavaztak számára. A polgármester elismerően szólt a munkáról. Az iskola diákjai színesítik a város rendezvényeit, de önálló növendékhangversenyek keretében is bemutatják tudásukat.

Energetikai korszerűsítés kezdődhet el nyertes pályázat esetén a helyi iskolában.
Energetikai korszerűsítés kezdődhet el nyertes pályázat esetén a helyi iskolában.


Póczáné dr. Kovács Zsuzsanna jegyző élt a korengedményes nyugdíjazás lehetőségével, felmondási idejét tölti. A jegyzői állásra pályázatot írnak ki, melyet augusztusig lehet benyújtani. Ezt a szeptember elsejei testületi ülésen bírálják majd el. Addig dr. Lóránt István aljegyző vállalta a helyettesítést.

A képviselő-testület négyéves ciklusa idejére vállalta gazdasági programjában a helyi általános iskola 350–400 millió forintos felújítását, bővítését. Ezt segítheti az Új Széchenyi Terv keretében benyújtandó épületenergetikai fejlesztésre vonatkozó pályázatuk, melynek anyaga most készül.

A korszerűsítés kiterjedne a Szabadság utcai, úgynevezett „szürke" iskola teljes szigetelésére, nyílászárócseréjére, kondenzációs berendezések vásárlására. Mivel az Iparos utcai épületet már szigetelték és nyílászáróit is cserélték, ott hővisszanyerőket és hőszivattyúkat építenének be. A tornacsarnok szigetelése és nyílászárócseréje is a 130 millió forintosra tervezett beruházás része lehet. A pályázathoz szükséges önerő közel húszmillió forint. Arra a kérdésre, hogy mikor bővítik a most az alsósoknak helyet adó épületet, a polgármester elmondta: egyelőre még nem tudni, hogy bővítésre benyújtható lesz-e pályázat. A helyi adók sorsa is befolyásolja e tervüket, hiszen ettől is függ, hogy egy esetleges saját beruházás során mekkora hitelt tudnak bevállalni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bizonyítékok ellenére tagadja a gázolást

A tanúk elmondása szerint a gyalogost egy szürke színű személyautó ütötte el, amelynek jobb oldali visszapillantó tükre le is tört az ütközéstől. Tovább olvasom