Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 21°C Még több cikk.

Rapsicok varsáztak áradáskor a vízen

Hegyeshalom, Ásványráró - Ásványrárón varsákat, azokban döglött halakat, Hegyeshalomban kisszerszámos halászeszközt foglaltak le a halászati ellenőrök.

A Lajta visszahúzódása nem okozott halpusztulást a korábban megnyitott tározótérben.

A győri Előre Halászati Szövetkezet a Lajtán levonult áradás után a korábban megnyitott tározótérben rekedt halak pusztulásától tartott. Emiatt engedélyt kért az illetékes hatóságtól a mentésükhöz s ehhez elektronikus halászgép használatához. Erre azonban végül nem volt szükség: a vízügyes védelemvezető segítségével úgy oldották meg a tározótér lecsapolását, hogy a halak ezáltal visszakerülhettek a főmederbe.

Az áradás alatt egyébként a halászati ellenőrök rengeteg bejelentést kaptak: például Győrzámolyról és Mecsérről. Egy hegyeshalmi kisszerszámos halászt tetten is értek, ő azonban az eszközét hátrahagyva elfutott. A táplit végül lefoglalták az ellenőrök. Ásványrárónál a Bár-Dunán, a kertek alatt egy helyi illető három varsával zárta el a csatorna útját. Tulajdonosa még arra sem vette a fáradságot, hogy időnként ellenőrizze illegális eszközét: abban ugyanis oszlóban lévő haltetemeket – balinét, kárászét – találtak.

Érdekesség: a part ezen részén a halőrök régi ismerőse lakik: egy két éve nyakzóhálóval lebukott rapsic. Úgy tervezik: beidézik az illetőt, akit láttak is a varsákkal tevékenykedni.

A vízügyes védelemvezető segítségével úgy oldották meg a tározótér lecsapolását, hogy a halak ezáltal visszakerülhettek a főmederbe.

Olvasóink írták

  • 1. Baradlay 2009. július 10. 22:31
    „moderálva”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majoroki fesztivál főzéssel, zenével

Mosonmagyaróvár - A Majoroki Kör ötödik alkalommal várja a fesztiválozókat szombaton 9 órától az… Tovább olvasom