Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Püski megfiatalodásában bízik az új polgármester

Egy ciklust ugyan munkahelyi elfoglaltsága miatt kihagyott képviselőként, négy év után azonban polgármesterként tért vissza Makai Jenő, Püski új első embere. A szigetközi falu megfiatalodásában bízik, ugyanis közel hatvan új telek vár eladásra.

Tizenkét évet képviselőként tevékenykedett, aztán a korábbi ciklus kihagyása után polgármesterként állt a falu élére Makai Jenő. – Az idei költségvetésünk stabil, anyagilag rendben van a falu.
Makai Jenő polgármester
– Püskin születtem, itt élek a családommal, két felnőtt gyermekemmel. Zsoldos Ferencet váltom, aki régóta irányította a települést – magyarázza az 54 éves, villamos energetikai technikus végzettségű férfi. Korábban Ausztriában vállalt munkát, most egy helyi kisvállalkozásnál négy órában tevékenykedik és családjával egy kis vendégházat működtet. Emellett társadalmi megbízatásban látja el polgármesteri teendőit. Munkáját Bertalan Imre alpolgármester és négy képviselő segítik. Valamennyien tiszteletdíj nélkül tesznek a közösségért. A település első embere a vidék és a falu felzárkóztatásában bízik, és reméli, ezt a kormány is támogatni fogja. Mint mondja, Püski elöregedő falu, több a nyugdíjas, mint a gyermek. Reményei szerint a falu határában kialakított 57 építési telek eladása új lendületet adhat a községnek. Még ha tagintézményként is, de meg tudják tartani a helyi óvodát, iskolát.

– Az idei költségvetésünk stabil, anyagilag rendben van a falu. A pályázati támogatásban bízunk a továbbiakban. Szeretnénk, ha a közeljövőben korszerűsíthetnénk a Jókai utcát. Jövő tavaszra egy pihenőpadot és egy ivókutat helyeznénk ki a kerékpáros turisták kiszolgálására.

Gondolkodunk, hogy a Csallóköz–Szigetköz túraútvonalba becsatlakozva mit tudnánk mi, püskiek hozzáadni – mondta el a tervekről Makai Jenő. Hamarosan véradást és nyugdíjasnapot is szerveznek a településen.

Olvasóink írták

  • 2. zolizozo 2010. november 09. 17:19
    „Már éppen ideje a váltásnak! Valamikor én is ott éltem, s bevallom nem tetszik,hogy a faluban nem történik semmi! Fiatal koromban rendezvények,igazi bálok, nótaestek voltak. Ma már csak álmodozunk róla! Remélem Jenőkém teszel valami csodát,mert nem hogy odaköltöznek,hanem eljönnek a fiatalok Püskiről!!! Sok erőt Neked:ZOLIZOZO”
  • 1. janika 2010. november 04. 12:27
    „Ha befesteti a haját talán fiatalabbnak fog kinézni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ütemterv szerinti a mosoni belváros átépítése

Az ütemterv szerint hamarosan befejeződik a mosoni piac felújítása, ám egyelőre még kérdéses, hogy a… Tovább olvasom