Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 3°C | 8°C Még több cikk.

Polgármestert választ vasárnap Dunasziget

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap Dunaszigeten; három jelölt, köztük az eddigi településvezető indul a tisztségért.

A másfél ezer lakosú településen azért kell ismét az urnákhoz szólítani a polgárokat, mert novemberben bírósági megrovás miatt elvesztette tisztségét Tóth István polgármester. Tóth István a bíróság határozata szerint nem adott ki - közérdekűnek számító - önkormányzati pénzügyi adatokat, s ezzel akadályozta a képviselői munkát.

A január végi határidőig hárman adták le az induláshoz szükséges számú ajánlást: az eddigi településvezető mellett Cseh Benjamin és Kiss Sándor szállt be a versenybe. Két másik jelölttel együtt ők alkották az októberi polgármester-választás - kizárólag független jelöltekből álló - mezőnyét.

A választási harc egyetlen, a helyi médiában visszhangot kapó eseménye az volt, hogy Tóth István úgynevezett fiktiválási eljárást kért Kiss Sándor ellen a helyi választási bizottságtól. Kérelmét arra alapozta, hogy a férfi több mint tíz éve nem a bejelentett lakcímén, Dunaszigeten, hanem "ismeretlen településeken lakik életvitelszerűen, bejelentett lakcíme fiktív, személyes mulasztásának következtében ez törvényellenes állapot", de beadványát a helyi választási bizottság elutasította - írta akkor a Kisalföld napilap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták Mosonmagyaróvár költségvetését

Kétórás vita után elfogadták a város költségvetését. Az alpolgármester új kifejezést alkotott:… Tovább olvasom