Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Pitti Katalin iskolákban – országjáráson

Közel kétszáz bolyais hallgatta Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas énekesnő interaktív előadását tegnap Mosonmagyaróváron. A művész az opera nagyköveteként járja az országot.

Pitti Katalin a Magyar Állami Operaház pályázatán nyerte el Az opera nagykövete címet, melynek birtokában általános és középiskolások szívéhez szeretné közelebb vinni a műfajt. Pitti Katalin tavaly szeptember óta már harminc oktatási intézményben beszélt a zene szeretetéről. Tegnap éppen Mosonmagyaróváron.

– Mindig is erre a pályára készültem, hogy a legszebben tolmácsoljam azokat a műveket, amelyeket rám bíztak, hogy megmutassam azok érdekességét, csodáját. Az én életemben mindig is kiemelt helyen szerepeltek a dalok és versek. Diákként ének- és szavalóversenyekre jártam, színjátszó körben tevékenykedtem – avatta be a bolyais diákokat a szentesi születésű, ám tízéves korától Budapesten – az Erkel Színház művészbejárója közelében – felcseperedő Liszt Ferenc-díjas énekesnő.

Pitti Katalin együtt énekelt a bolyais diákokkal.
Pitti Katalin együtt énekelt a bolyais diákokkal.

A Bolyai zsúfolásig telt termében nemcsak Pitti Katalin, hanem a diákok is dalra fakadtak a művész biztatására. Az énekesnő Mozart Allelujájával indító előadása előtt érdeklődésünkre elárulta, hogy mindig izgul, le tudja-e kötni a fiatalok figyelmét.

– Úgy gondolom, hogy nincs miért aggódnom, hiszen mindig jó hangulat alakul ki. Szeretném úgy előadni a műveket, hogy az a lelkükhöz is eljusson, hogy szeretettel átadjam, amit én tudok – tette hozzá az opera nagykövete, aki a Bolyai után a piarista diákoknak is népszerűsítette az opera műfaját.

– Szeptembertől, felmenő rendszerben a szakközépiskolásainknak már nincs énekórájuk. Azaz a jelenlegi tizedikeseink még tanulnak éneket, de a kilencedikesek már nem. Ugyanakkor a szülői munkaközösség támogatásával vásároltunk hangversenybérleteket. Az előadásokon mindig más és más osztályok vesznek részt. A Flesch-központba is váltottak színházbérletet diákjaink, de Győrbe és Budapestre is szervezünk számukra színházi látogatást. Nagyon örültünk Pitti Katalin felajánlásának, hogy nálunk is előadást tartana az opera nagyköveteként – hangsúlyozta Bernáth Rita, a Bolyai-iskola igazgatóhelyettese.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizennégy migránst fogtak el

Tizennégy illegális bevándorlót és egy embercsempészt fogtak el a határrendészek alig egy nap leforgása alatt. Tovább olvasom