Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Piros-kék bezenyei szív

Csaknem három évtizeddel ezelőtt két bezenyei, a labdarúgást imádó kissrác – akik ráadásul szomszédok voltak – elhatározták, hogy ők nem a környékünkön divatossá vált Fradinak, Újpestnek, ETO-nak fognak szurkolni, hanem az angyalföldi csapat, a Vasas lesz imádott együttesük. Mostanra rengeteg ereklye és még több személyes élmény fűzi őket a Vasashoz.
– Budapestre először 1994-ben mentünk szurkolni, amikor a Vasas női kézilabdacsapata európai kupadöntőt játszott – kezdte visszaemlékezését Petrik Tamás.

– Azóta aktívan látogatjuk a sportpályákat, persze legtöbbször a focimeccseket részesítjük előnyben.
A Fáy utcában szinte már mindenki ismer bennünket, beleértve a szurkolókat, játékosokat és vezetőket is. Az elmúlt nyolc évben annyi ereklyét sikerült összegyűjtenünk, hogy az anyagokból a bezenyei kultúrházban nemrég kiállítást is szervezhettünk. Nagyon büszkék vagyunk zászlónkra, melyen kedvenc csapatunk mellett szülőfalunk neve is ott szerepel. Gyűjteményünkbe Vasashoz kapcsolódó sál, jelvény, kulcstartó mez, öngyújtó, toll, nyakkendő is beletartozik, melyek között ritka darabok is találhatók. Egyébként régen mindig ránk csodálkoztak a falubeliek, mikor indultunk a mérkőzésekre, ma már viszont azt furcsállják, ha nem megyünk drukkolni. Sajnos erre is akad időnként példa, munkabeosztásunk ugyanis nem mindig teszi lehetővé a távoli utazásokat. Családunk eleinte aggódott értünk, idővel azonban megszokták és elfogadták ezt a szenvedélyünket.
– Az ember vére is piros, akárcsak a csapatunk színe – válaszolt Szegner János hovatartozásának miértjét firtató kérdésünkre.

– Rengeteg híres edzővel és játékossal találkoztunk az utóbbi időben. Itt említeném meg a Vasas-futball-legenda Illovszky Rudolf, a jelenlegi szövetségi kapitány Gellei Imre vagy a válogatott Juhár Tamás nevét.
Ezekről a találkozásokról fényképek is tanúskodnak. A csapat mostani gyenge szereplését a vezetőség hibájának tartom, mert nem gondoskodtak a keret megerősítéséről. Vélhetően jövőre a másodosztályban folytatjuk, de mi kitartóan szurkolunk ott is a piros-kékeknek. Megemlíteném még, hogy fanatizmusunkat tagsági kártyával, sőt, tiszteletbérlettel is elismerték már.
– Én csak nemrég csatlakoztam a fiúkhoz, de hamar befogadtak, s most már közéjük tartozom – - mondta a rajkai Somorjai Attila. – Nagyon élvezem, hogy a fővárosban is mindenhol megismernek bennünket, valamint tetszik az összetartás is. Érdekes módon a drukkerek között több a vidéki, mint a fővárosi. Terveink között szerepel, hogy a velünk kapcsolatban lévő spliti szurkolókat egyszer meglátogatjuk, valamint hogy a jövőben még az eddigieknél is több meccsen kiálthassuk: „ Hajrá Vasas! "

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmilliós pályázati támogatás

A mosonmagyaróvári képviselő-testület művelődési, sport- és civilkapcsolatok bizottsága elbírálta a… Tovább olvasom