Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Per után mégis egyezség?

Kihirdették a bíróság ítéletét a Mosonmagyaróvári Torna Egylet névhasználatért indult perében.
Ítélet: Az MTE-től elvették a nevét, de tizenöt napon belül visszaszerezheti.
A jövőre századik évfordulóját ünneplő egyesület elvesztette a nevét, ám talán mégis visszakaphatja azt. Néhány hónap alatt döntött a mosonmagyaróvári városi bíróság az MTE név használatáért indított perben. Amint arról lapunk korábbi számában (2003. január 31.) már beszámoltunk, Makk Ferenc, a helyi tekecsapat elnöke – személyes és a szakosztályát ért állítólagos sérelmek miatt – beperelte a nagy múltú egyesületet jogosulatlan névhasználat miatt. Álláspontja szerint ő korábban védette le az „MTE" nevet, mint a korábban a névadó szponzor nevén futó Wittmann parki alperes egyesület. Dr. Palatinus János, az egyesület elnöke szerint azonban a jogfolytonosság mellettük szólt.

A polgármester levele

A városi sportéletben is nagy vihart kavart az ügy: Stipkovits Pál polgármester levelet írt a felperes ügyvédjének (aki nem mellékesen a neves alkotmányjogász, dr. Kolláth György), de a város első embere sem tehetett semmit a klub érdekében. A hétfői bírósági ítélet ugyanis a Wittmann parki egyesületet névváltoztatásra és 250 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte. A fellebbezésre tizenöt napon belül van lehetőség.

Korrekt döntés született

– Bár megnyertem a pert, most mégis hajlok a megegyezésre – nyilatkozta lapunknak Makk Ferenc. – Várom a tárgyalópartner jelentkezését, s bizonyos feltételek mellett – melyekről egyelőre nem szeretnék beszélni – visszaadnám a nevet az alperesnek. Hangsúlyozom: nem személyi feltételekről van szó, s kéréseim teljesíthetőek. A bíróság döntését korrektnek tartom, örülök, hogy nem engedtek a közvélemény nyomásának. A polgármester úr levelét és a név visszaszerzésére irányuló kísérletét felháborítónak tartom, s örülök, hogy nem tehetett semmit az ügyben. Egyébként az ügyvédem hamarosan írásban fog válaszolni Stipkovits Pálnak – mondta Makk Ferenc.
Dr. Palatinus János is szeretné, ha mielőbb megállapodás születne a névhasználatról.

„ Mi is szeretnénk megegyezni, de a perköltség túl magas"

– Korrekt megállapodást szeretnénk, még a fellebbezési határidő lejárta előtt – kezdte az elnök. – Senkinek nem jó a mostani állapot: a város, az egyesület és a tekecsapat tekintélyét is rontotta ez a per. Makk úr feltételeit nem ismerjük, bár igazából tisztában vagyunk azzal, hogy az egész ügy a tekecsapat egyesítésének kérdésével kezdődött. Ha ez lesz az egyik kitétel, akkor ebben a kérdésben az elnökségünknek kell majd döntenie. A 250 ezer forintos perköltség nagyon megterhelné az egyesület kasszáját, ám reménykedünk, hogy a megállapodás létrejöttével a felperes ebbéli igényétől is eláll – mondta dr. Palatinus János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érettségire összefogó iskolák

A kisebb városokban nehézségeket okozhat a felkészítés az emelt szintű érettségire. Mivel egy… Tovább olvasom