Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Parkolójegy mobiltelefonnal Mosonmagyaróváron

A három hazai mobilszolgáltató előfizetői a MobilParkolás szolgáltatással március 2-tól több városban vásárolhatnak parkolójegyet mobiltelefonjukkal. Megyénkben Mosonmagyaróváron vezetik be a rendszert.

21 városban érhető el március 2-tól a MobilParkolás szolgáltatás. A három mobilszolgáltató előfizetői zökkenőmentesen, könnyedén és azonnal kiegyenlíthetik parkolásuk ellenértékét mobiltelefonjuk segítségével. A számlás és kártyás előfizetők számára egyaránt elérhető szolgáltatás Budapest mellett 20 vidéki városban vehető igénybe – köztük Mosonmagyaróváron is.

A MobilParkolást igénybe vevő előfizetők hitelkeretük vagy univerzális egyenlegük terhére kétféle módon vásárolhatják meg mobil parkolójegyüket: amennyiben nem biztosak abban, hogy mennyi ideig lesznek távol autójuktól, tetszés szerint bármikor elindíthatják és le is állíthatják a parkolást, míg az előre meghatározott idejű parkolás (természetesen a maximális parkolási időre vonatkozó önkormányzati rendelet betartásával) akkor javasolt, amikor az ügyfél biztosan tudja, mikor is fog visszatérni autójához. Az autósok így a környezetbarát és gyors megoldás segítségével időt és fáradságot takaríthatnak meg, hiszen nem kell többé a megfelelő mennyiségű aprópénzről gondoskodniuk, illetve biztosak lehetnek abban, hogy valóban akkora összeget fizetnek ki a parkolásért, amennyi időt parkolással töltöttek..

A szolgáltatás előzetes regisztrációt nem igényel, könnyen és egyszerűen használható: az autó rendszámát (ha szükséges, a gépjármű-kategóriánként meghatározott kiegészítéssel), illetve előre meghatározott idejű parkolásnál a parkolás időtartamát is a parkolóautomatán található telefonszámra elküldve máris megérkezik a visszaigazoló SMS, és nem kell attól tartania, hogy az autóst dolga végeztével az autójához visszaérve „mikuláscsomag" fogadja majd a szélvédőn.

A mobil parkolójegy megvásárlásával az autó rendszáma egy központi adatbázisba kerül, így a parkolóőrök elektronikus úton ellenőrizhetik a mobil parkolójegy meglétét. A díjakról és egyéb feltételekről az ügyfelek mobilszolgáltatójuk honlapján tájékozódhatnak.

Pannon - T-Mobile - Vodafone

Olvasóink írták

  • 1. civac 2009. március 02. 22:54
    „Talán ez szerencsésebb lesz, mint a városi parkolási cég mobilos parkolási díj fizető rendszere, ugyanis ott előfordult már, hogy a parkolóőrnek nem működött a wap a mobiltelefonján, és biztos, ami biztos, kirakta a "csomagot", majd a kollégája nem tudott betekinteni a rendszerbe, így kicsit bonyolulttá vált tisztázni a helyzetet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tulajdonost terheli a helyreállítás

Szigetköz - Tulajdonosainak bányahatósági eljárás során kell gondoskodniuk a felhagyott bányatavak… Tovább olvasom