Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Papíron az egyetem kezeli a Bolyai-iskolát

A Nyugat-magyarországi Egyetem a vagyonkezelője a Bolyai-iskola Szent István király úti épületének. Minderre akkor derült fény, amikor az önkormányzat sorra vette a városi iskolák ingatlanjait a januártól hatályba lépő változások okán.
Mosonmagyaróváron tizenkét ingatlan szolgál oktatási célokat, ezek kettő kivételével az önkormányzat tulajdonában állnak. Mivel az önkormányzat januártól csak működtetőként vesz részt a közoktatásban, a hivatal célszerűnek tartja, hogy valamennyi ilyen célú ingatlan a város tulajdonába kerüljön.

A két ingatlan közül az egyik a Hunyadi-iskola tulajdona. A Terv utcai épület jelenleg az iskola tanműhelyeként üzemel, ezt egyébként 1999-ben vásárolta az intézmény szakképzési hozzájárulásból. A másik nem önkormányzati tulajdonú ingatlan a Bolyai-iskola Szent István király úti épülete. Ez a magyar államé, vagyonkezelője pedig – meglepő módon – a Nyugat-magyarországi Egyetem. Az épület kivett egyetem megnevezéssel szerepel az ingatlan-nyilvántartásban. Az iskola állami vagyon, ennek megfelelően a tulajdonosi jogokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. látja el. Emiatt az ingatlan vagyonkezelői jogának megszerzéséhez a Nyugat-magyarországi Egyetem vagyonkezelői jog átruházására irányuló szándékán túl szükséges az MNV Zrt. hozzájáruló nyilatkozatának beszerzése.

A testület legutóbbi ülésén döntött arról, hogy az önkormányzat kezdeményezi a Hunyadi-iskola tulajdonában lévő ingatlan tulajdonjogának térítésmentes megszerzését. Emellett határoztak arról is, hogy kezdeményezik a Nyugat-magyarországi Egyetem kezelésében lévő Bolyai-iskola vagyonkezelői jogának térítésmentes megszerzését is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Garázdaság lett az italozásból

Egy borozó két vendége ellen is garázdaság miatt indítottak eljárást a minap Mosonmagyaróváron.… Tovább olvasom