Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Pályázatokból fejlesztenének

Bíznak benne, hogy nem kell kevesebből gazdálkodniuk, mint tavaly, s fejleszteni is tudnak, ha nyílnak számukra érdekes pályázati lehetőségek. Így foglalhatnánk össze a Mosonmagyaróvár környékbeli kistelepülések polgármestereinek reményeit 2015-re.
Feketeerdőn optimistán néznek 2015 elé

– A helyi kultúrház felújítása átnyúlt az idei évre. A közel 17 millió forintos értékű beruházást január 23-ra fejezi be a kivitelező. Ennek az összegnek egy jelentős részét, 10 millió forintot az adósságkonszolidáció által szereztük meg – mondta Novák András feketeerdői polgármester, amikor arról kérdeztük, hogy milyen reményekkel néz 2015 elé. – A munkálatok során az épület megszépül kívül-belül. Parkolót alakítottunk ki, új térburkolatot raktunk le. Az ingatlan fűtési rendszere, elektromos hálózata megújult, nyílászárócserével, de hangosításról is gondoskodtunk.
A polgármester – mint mondja – optimistán néz 2015 elé. Bízik benne, hogy a tavalyihoz hasonló, 56 millió forintból gazdálkodhatnak idén is. Ebből az összegből igyekeznek a legtöbbet kihozni, mintegy 10–15 millió forintot fejlesztésekre fordítani.

Javában dolgoznak a kultúrház felújításán Feketeerdőn.
Javában dolgoznak a kultúrház felújításán Feketeerdőn.

A vezető a Hétvezér utcai járda felújítása mellett a ravatalozó tetejének javítását tartja a legfontosabbnak. Figyelik továbbá a pályázati lehetőségeket, bízva abban, hogy akár az önrészre is lehet majd támogatást kérni, hiszen egy nagyobb beruházás előfinanszírozása gondot jelent egy kistelepülés számára.

Újrónafőn is bíznak a támogatásokban

A pályázatokban reménykedik Kertész Attila, Újrónafő első embere is. Az újrónafőiek a mintegy 65 millió forintos költségvetésből 5–6 milliós fejlesztésre számíthatnak.

A településvezető itt is a ravatalozó felújítását tette első helyre, de árkolási gondokat is orvosolnának.

Püski megtakarításért ruházna be

A püski faluvezető, Makai Jenő arra számít, hogy idén 2 millió forinttal csökken a kistelepülésnek nyújtott állami támogatás. Az iparűzési adó mintegy másfél millió forinttal nőhet. Az 53 millió forintos büdzséjű szigetközi település polgármestere abban bízik, hogy előre is léphetnek. Fejlesztésekre 8–10 millió forintot tudnak vélhetően költeni.

– Az orvosi rendelő és szolgálati lakás energetikai korszerűsítését szeretnénk idén megoldani. Ehhez pályázati támogatást remélünk. Egy ilyen korszerűsítés által a későbbiekben jelentős összegeket takaríthatunk meg, a tapasztalatok szerint a befektetett összeg hamar megtérül – osztotta meg véleményét Makai Jenő. Püskin folytatnák továbbá az út- és járdafelújítást. A képviselő-testület a későbbiekben dönt, hogy melyik utca kerülhet sorra idén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubileumkezdés újévi koncerttel

Német muzsikával és komolyzenével köszöntötte az új esztendőt Jánossomorja, immár nyolcadszor. Tovább olvasom