Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Ötvenegymillió forintból bővítik a szociális centrumot

November elején indult és várhatóan jövő nyár elejére fejezik be a Szociális Alapellátási Centrum Zichy Mihály utcai épületének bővítését több mint ötvenegymillió forintból. A munkálatok idejére az iroda a Szent István király út 70. alá költözött.

A Szociális Alapellátási Centrumot bővítik és a szolgáltatás minőségét fejlesztik több mint ötvenegymillió forintból. Ehhez 46 millió forintot nyertek, a szükséges önrészt fele-fele arányban a Többcélú Kistérségi Társulás és Mosonmagyaróvár önkormányzata biztosítja.

Mosonmagyaróváron a Zichy Mihály utcai épület mára elavult és szűkössé vált, nem biztosít megfelelő körülményeket és feltételeket az itt dolgozó és egyre több rászorulót ellátó szakemberek számára. A centrum a központja a szociális étkeztetésnek, a házi segítségnyújtásnak és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásnak. Ezek a szolgáltatások Dunasziget kivételével a kistérség valamennyi településén is elérhetők. Csiba Erzsébet, a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény vezetője és Zimmerer Károlyné, a centrum vezetője szerint jelenleg tizenöt településről veszik igénybe az említett szolgáltatásokat.

Csiba Erzsébet, Zimmerer Károlyné és Király Csabáné az önkormányzat képviseletében megtekintették az építkezést.
Csiba Erzsébet, Zimmerer Károlyné és Király Csabáné az önkormányzat képviseletében megtekintették az építkezést.

Mivel a Szociális Alapellátási Centrum már nemcsak a várost, hanem az egész kistérséget ellátja, szükségessé vált felújítása és bővítése. A beruházás november elején indult. A munkálatok idejére az iroda ideiglenesen a Szent István király út 70. alatti önkormányzati épületbe költözött.

– Az étkeztetéssel, a házi segítségnyújtással és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtással kapcsolatos ügyintézéssel és befizetéssel a Szent István király út 70. szám alatt várjuk ügyfeleinket. Telefonszámunk változatlan, a 206-041-es számon továbbra is tájékoztatást nyújtunk – hangsúlyozta Zimmerer Károlyné.

A munkálatok során a Zichy utcai épület 155 négyzetméterrel bővül és 42 négyzetmétert korszerűsítenek. Az akadálymentesítés mellett energetikai korszerűsítésre, a külső zöldkörnyezet rendezésére is figyelnek. Az irodákat új berendezésekkel szerelik fel. A pályázati forrásból eddig már egy személyautót is kapott az intézmény, ezenkívül egy honlap is készül, ahonnan a kistérségben élők az őket megillető szociális szolgáltatásokról, ellátásokról, intézményekről többet is megtudhatnak. Szintén a pályázat keretében a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény és a Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat informatikai eszközökkel gazdagodott.

Olvasóink írták

 • 4. janika 2010. november 29. 07:03
  „Reméljük, hogy az idős embereket,majd nem hagyják a földön felül, mert temetésre nem lesz pénzük.”
 • 3. kovpal 2010. november 25. 17:55
  „Reménykedjünk hogy az idős emberek is hozzáférnek és használják a számítógépet.
  Ja és itt is vannak információk: www.mosonmagyarovarikisterseg.hu”
 • 2. janika 2010. november 24. 19:38
  „Aha! Ezért kell az egymillió munkahely! Legyen kik tángálták a szociálisan rászorulókat? E rendszerben nem az acél, hogy ne legyen szociálisan rászoruló sernki sem?”
 • 1. kíváncsi 2010. november 24. 09:40
  „Ajánlom mindenki figyelmébe, mert jól sikerült: www.szocmkt.hu Itt tényleg minden fent van. Sok sikert a munkákhoz! Gratulálok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályáznak a buszpályaudvar kijelzőinek cseréjére

˝A mosonmagyaróvári buszpályaudvar peronjaira felszerelt utastájékoztató kijelzők miért nem… Tovább olvasom