Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Ötdimenziós vetítés

Most már akár a hullámvasutat vagy a víz alá merülést is kipróbálhatjuk Mosonmagyaróváron a Futurában, ahol a napokban megindultak az 5D-vetítések.
Időszaki kiállításokkal, számos fejlesztéssel és programokkal várta a mosonmagyar- óvári Futura azokat a látogatókat is, akik korábban már megismerték az itt található játékokat. Ugyanakkor éppen fél éve nyílt meg a mostanra népszerűvé vált Pániklabor is. A napokban újból egy különleges szolgáltatással bővült az élményközpont kínálata: 5D-vetítések indultak az egykori mosoni magtárban.

– Pontosan fél évvel a Pániklabor megnyitását követően új élménnyel találkozhatnak az intézmény látogatói. Ötdimenziós vetítés indult a pincében. A vetítőgép tulajdonosa több lehetséges helyszín közül választotta a mosonmagyaróvári élményközpontot. A Futura feladata a helyiség kialakítása volt, melynek építési munkáira a decemberi hónapban, az ünnepek között került sor. A beüzemelést követően, január 22-től működik az attrakció – hangsúlyozta Horváthné Pákozdi Emese, az élményközpont üzemeltetési vezetője.

A valósághű élményről a háromdimenziós, térhatású filmen kívül a speciális effektusok gondoskodnak.
A valósághű élményről a háromdimenziós, térhatású filmen kívül a speciális effektusok gondoskodnak.

Az intenzív, valósághű élményről a háromdimenziós, térhatású filmen kívül a speciális effektusok gondoskodnak. Beülve a vetítésre nemcsak egyszerű nézők leszünk, hanem szinte résztvevői a képernyőn látottaknak. A székek mozgása követi a filmbeli történéseket, érezhetjük a szelet, az esőcseppeket. A vetítésre a Futura pénztárában lehet belépőt váltani, elővétel nem szükséges. Idén nem ez lesz az egyedüli fejlesztés, amivel készülnek. A hátizsákos nyomozós játékot iskolás csoportoknak, családoknak ajánlják. Továbbá tervezik a kicsik sarkának játszóházzá átalakítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdasági kerekasztal adózókból

A város legnagyobb adózóit köszöntötte az önkormányzat. Ezúttal az egyes adónemekből legtöbbet… Tovább olvasom