Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Nyílt vitát akarnak az oktatásról

A szocialisták a baloldali-liberális kormány idején nem véletlenül érezték úgy akkor a pedagógusok, hogy Mosonmagyaróváron jó pedagógusnak lenni.
„2002-ben – a baloldali-liberális kormány idején – 50 százalékkal emelkedtek a pedagógusfizetések. A baloldali vezetésű mosonmagyaróvári önkormányzat pedig 1996 és 2006 között évi 70 millió forintot, vagyis összesen 700 millió forintot biztosított a kötelező béreken túl a pedagógusok számára" – fejtette ki közleményben a Magyar Szocialista Párt helyi szervezete, reagálva Nagy István országgyűlési képviselő lapunkban tegnap megjelent nyilatkozatára („Helyben közel hétszáz pedagógus bére nőtt").

A szocialisták szerint nem véletlenül érezték úgy akkor a pedagógusok, hogy Mosonmagyaróváron jó pedagógusnak lenni. Közleményében a helyi MSZP nyílt vitára hívja Nagy Istvánt, hogy megbeszéljék az oktatással kapcsolatos elképzeléseiket.

Olvasóink írták

 • 10. jobbám 2013. október 18. 08:10
  „Embertelen, abszurdisztán!

  Nagy István nem azért nem áll ki, mert "beégne". Egyszerűen nevetséges, hogy pont ti kiabáltok, hogy milyen gonosz dolog a béremelés...:) Ti, akik pártjában azt sem tudni honnan jött a pénz és honnan jön a mai napig...inkább hallgassatok!

  A képviselőtök meg annyit ér, amennyire az országos főnökei értékelik...hát akkor ennyi. Nem keménykedni kell, dolgozni...25 millió...még mindig nem állt ki és mondta el, miből sikerült összeszedni...ameddig ezt nem teszi meg, semmi joga mást zaklatni a központi butaságokkal!

  A pedagógusok bére emelkedett. Slussz. Érdekes, hogy az a pár érintett, akinek mégsem, most kiabál és pont az elvtársakkal kokettálnak (akik megalázták őket és akik ideje alatt csökkent a fizetésük értéke és maga a fizetésük is...amit mindig az önkormányzatnak kellett kipótolni, no meg az a szóvivőtök, aki iskolát záratott be, az is kiabál...pfff)

  Inkább maradjatok csak csendben és végre gondolkodjatok el a népszerűtlenségeteken...ki miatt és mi miatt...

  Hajrá Nagy István!

  jobbám”
 • 9. amivarosunk 2013. október 18. 05:42
  „Javaslom,hogy minél előbb arról jelenjen meg írás, hogy Mosonmagyaróvár középfokú oktatásában miféle törés következik be, ha a Bolyaiban megszüntetik a közgazd -i és a pénzügyi képzést, a Hunyadiban a kereskedelmi képzést, a Hallerban pedig a szakközepes vendéglátó képzést.”
 • 8. pancser 2013. október 17. 23:30
  „7. embertelen 2013.10.17. 22:15
  Tényleg nem tudod miről énekelek? A rosszindulatról kérdezd meg Kovács Tamást, mindig minden rossz ha hallgatod olvasod. Még az áramszámla csökkenése is ártalmas szerinte, meg a pedagógusok béremelése is. Na ez áll távol az igazságtól!”
 • 7. embertelen 2013. október 17. 22:15
  „5. pancser Látom, hogy tényleg pancser vagy, ráadásul gőzöd sincs a felsőoktatási pénzekhez. Egy docens, sem egy közeli (pl. bécsi), sem egy távoli (pl. budapesti) városban nem keres havi két milliót. Jobban tetted volna, ha ilyen hülyeségeket nem írsz le. Minden hozzászólásod bűzlik a rosszindulattól és távol van az igazságtól.”
 • 6. Abrafax 2013. október 17. 21:54
  „Azt kihagyták, hogy 74-ben iskolát építettek.
  Az volt csak a szép világ, amikor önkormányzati pénzből kellett kipótolni a tanári fizetéseket, mert a Gyurcsány-féle szocialista kormány annyit adott, amennyit...
  Az én pedagógus ismerőseimnek 30%-kal csökkent a bére Gyurcsányék alatt, úgyhogy elhagyták a pályát.”
 • 5. pancser 2013. október 17. 18:51
  „4. abszurdisztán 2013.10.17. 17:43
  Engem nagyon érdekelne, az iskolák éppen hogy csak megvannak anyagi vonatkozásban, például a helyi egyetem, hogyan lehet az, hogy egy távoli város docense meg meggazdagodik a máshol ráfizetéses oktatásból, évi 25 milliót ismerve, azt lebontva havi több mint 2 milliót kereshet? A felsőoktatásban. Mennyit akar az elvtárs, ez is kevés? Erre válaszolj szocialista tudástár, hiszen értesz az oktatáshoz!”
 • 4. abszurdisztán 2013. október 17. 17:43
  „Valószínű, hogy Kubatov doktor nem vállalja a megmérettetést. Ráadásul itt még nem beszéltek a felsőoktatásban dolgozók béréről. Ők egy árva fityinget sem kaptak. Pancser, Ön nem tartozik az értelmiséghez, kérem, maradjon a kertben, szezon van, komposztáljon. Ne szóljon ahhoz, amihez nem ért.”
 • 3. pancser 2013. október 17. 16:02
  „A szocialisták helyi szervezete, a zannya micsoda erő és izom. Csak az a baj egészen más az igazság megint. Mint elszenvedője a liberális-szoci ostobaságoknak, hadd mondjam el egy élményemet. Dicső pedagógusunk szadeszes volt a ...... (gondoljatok amit akartok) a kiskorú gyermekeinknek a Való Világ című szennyműsorról kellett dolgozatot írniuk. az illető még mindig tanít tudomásom szerint. Jó volt a hasonszőrűeknek. A pedagógusok bért odadobták szabad prédának a mindenkori önkormányzati anomáliáknak, ami a bérekre is kihatott nem is kicsit.
  A béreket központilag rendezik ez nem vita tárgya, nem is lehet, már csak illetékesség hiányában sem.”
 • 2. embertelen 2013. október 17. 09:45
  „Ez egy hiába való próbálkozás az mszp részéről. Véleményem szerint Nagy István úgy sem mer kiállni a nyilvánosság elé vitázni, mert félő, hogy elbukná.
  Megjegyzem, hogy nem is érné meg neki egy leégés a vitában, akkor amikor már biztos, hogy 2014-ben ismét parlamenti képviselő lesz, polgármesterjelöltként meg úgysem akar indulni.”
 • 1. kocsoggorog 2013. október 17. 09:35
  „Nézd már a szocik arra büszkék, hogy 11 évvel ezelőtt emeltek a pedagógusok bérén! Fiúk és a rákövetkező 8 évetekben miért csak aláztátok őket???
  Had örüljenek már a most kapott komoly béremelésüknek a pedagógusok, a szociknak meg kuss.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Termálvízzel fűtenék a radiátorokat

Hatalmas termálkincs rejtőzik Mosonmagyaróvár és térsége alatt. Régóta kérdés, ezt miként tudják az… Tovább olvasom