Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Nyelvet tanulhatnának a kicsik és gondozóik

Nyelvet tanulhatnának a kicsik és gondozóik
Nyelvoktatás a munkatársaknak és a kisgyerekeknek, mozgásterápia, korai fejlesztés az intézmény gyermekeinek és a bölcsődéskorúaknak egyaránt, családi programok, dietetikus- szaktanácsadás – ilyen újdonságokat tervez vagy vezetett be Mosonmagyaróváron az Egyesített Bölcsődék Intézménye január elsejétől kinevezett új vezetője, Boczné Németh Tímea.
Az Egyesített Bölcsődék Intézménye Mosonmagyaróváron három helyszínen fogadja a város (és környéke) legapróbb lakóit. Az intézményt január elejétől Boczné Németh Tímea irányítja, miután elődje, Hoffmann Attiláné nyugdíjba vonult. Az új vezetőt kértük terveinek és elképzeléseinek vázolására.

– Pályaválasztásomban és eddigi munkám során mindig a gyermekek szeretete, a velük való foglalkozás vezérelt. Bár nem dolgoztam bölcsődékben, de óvónői tanulmányaim és a gyermekvédelemben töltött évek alatt megtapasztaltam, hogy a kisebbek és nagyobbak nevelésében, gondozásában a szeretet és elfogadás alapozza meg a bizalmat. A szakmai tapasztalataimat hasznosítani tudom a bölcsődében is – kezdi beszélgetésünket az intézményvezető, aki a Gyermekek Átmeneti Otthona éléről került a bölcsődék vezetői posztjára.

A szakmai megújulás híveként számos újdonságról számolt be.

– Számomra fontos, hogy kollégáim jó hangulatú, kiegyensúlyozott légkörű, egymásra odafigyelő, szakmai munkájukat elismerő munkahelyen dolgozzanak. Nemzetközi kapcsolatok által is bővíthetnénk ismereteinket. Szeretném, hogy dolgozóink nyelvet tanulhassanak, hiszen több szlovák kisgyereket is fogadunk. Ezáltal a kicsik csoportba való beilleszkedését is segíthetnénk. A szülői igényeket felmérjük, azokat figyelembe vesszük. Családi programok szervezése mellett gyermekeink játékos nyelvoktatására és mozgásterápiára is gondoltam.

Boczné Németh Tímea sok új ötlettel fogott a mosonmagyaróvári bölcsődék vezetésébe.
Boczné Németh Tímea sok új ötlettel fogott a mosonmagyaróvári bölcsődék vezetésébe.

Január elejétől szerződést kötöttünk egy dietetikussal, így a különféle ételallergiákkal küzdő gyermekek étkezésére külön tudunk figyelni. A korai fejlesztést is kiemelném: a Pedagógiai Szakszolgálat munkatársaival együttműködve már korábban is fejlesztették az intézményünkbe járó gyermekeket. Most újdonság, hogy ide várjuk a többi bölcsődéskorú apróságot is, hiszen minél kisebb korban érdemes elkezdeni a fejlesztést. Ugyanakkor támogatókat keresünk a programjainkhoz, eszközbeszerzéshez egyaránt – sorolta Boczné Németh Tímea, aki további ötletekre is nyitott.

Szintén újdonság, hogy idén nyáron a bölcsődéknél is lesz nyári leállás: június 22. és július 3. között a Gólyahír Bölcsőde zár be, július 27. és augusztus 7. között a Napsugár és a Micimackó, úgy, hogy közben mindig lesz ügyeletes intézmény. Erről már most tájékoztatták a szülőket.

Fogadóóra


Minden hónap első hétfőjén fogadóórát tart Boczné Németh Tímea, akihez más időpontban telefonon is be lehet jelentkezni: 06-96/576-856.

Szolgáltatások

A mosonmagyaróvári bölcsődék időszakos gyermekfelügyeletet is vállalnak (akár munkaidőn túl is). Sószobájuk nyitva áll a város lakossága előtt is, óránként 265 forintért, de akár napi menüt is igényelhetünk a konyháról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete István irodalmi verseny

A mosonmagyaróvári Fekete-iskola névadója születésének évfordulója alkalmából megrendezte… Tovább olvasom