Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Nőtt az érdeklődés az óvári kar iránt

Mosonmagyaróvár - Bizakodva néz az új tanév elé a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság és Élelmiszer-tudományi Kara. Az intézménynek sikerült stabilizálnia a gazdasági helyzetét, nagymértékben nőtt a jelentkezők száma és több fejlesztést, új szakok indítását is tervezik.

– A fenntartási költségek csökkentésével sikerült stabilizálnunk a gazdasági helyzetünket – mondta el portálunknak dr. Schmidt Rezső dékán.

– Átvizsgáltuk a kar teljes energiarendszerét, elvégeztük a szükséges módosításokat, összevonásokkal racionalizáltuk az egyes tanszékek működését. Számos fejlesztést tervezünk az elkövetkezendő időszakra. A Nyugat-magyarországi Egyetem által TIOP-pályázaton elnyert támogatásból mintegy 320 millió forint fejlesztési pénz jut a mosonmagyaróvári karra. Ebből az összegből az intézeteink műszerállományát szeretnénk korszerűsíteni, a fennmaradó részből pedig a laborok fejlesztésével a ˝B˝ épületet korszerűsítjük. Jelenleg készítünk elő egy energetikai korszerűsítést célzó pályázatot, aminek sikere esetén 500 milliós támogatáshoz juthat a kar. Ebből szeretnénk elvégezni egyebek mellett a ˝B˝ épület és a vár nyílászáróinak cseréjét, a fűtésrendszer-korszerűsítést, valamint megújuló energiaforrásokat – napkollektorokat és napelemeket – szerelnénk fel a Phare-épület tetején.

Összesen 222 első évfolyamos gazdászhallgató tett fogadalmat a tegnapi tanévnyitón
Összesen 222 első évfolyamos gazdászhallgató tett fogadalmat a tanévnyitón.

Tervezzük továbbá a ˝B˝ épülethez kapcsolódó úgynevezett menzarész rendbetételét is. A nyílászárók cseréje mellett új homlokzat is készül, ami jobban illeszkedik a régi épülethez.

– Egyre több szak indításával próbáljuk minél vonzóbbá tenni az intézményt a hallgatóknak. Ennek eredménye megmutatkozik az idei jelentkezésekben is: csaknem negyedével több hallgatót vettünk fel, mint a korábbi években, 222 elsős kezdi meg tanulmányait a mosonmagyaróvári karon. Örvendetes, hogy az ország minden részéről, sőt, egyre többen Felvidékről is jelentkeznek hozzánk. Ezért már szlovák szakmai nyelvet is oktatunk a karon. A felvidéki hallgatóinknak ugyanis korábban a diplomájuk megszerzése után sokszor nehézséget okozott, ha otthon próbáltak elhelyezkedni. A képzések palettáját szeretnénk bővíteni, jövőre indítunk felsőfokú szakképzést ménesgazda, hulladékgazdálkodási technológus, közgazdasági szakon. Több alap- és mesterszak indítása is elfogadás alatt áll – mondta dr. Schmidt.

Olvasóink írták

  • 1. rivotril2mg 2009. szeptember 06. 19:36
    „éljen az óvári kar...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Credo Citadell első kilométerei

A Kühne Zrt. egyéves fejlesztőmunkája eredményeként a nagyközönség előtt is bemutatták az új típusú autóbusz prototípusát. A teljes egészében saját fejlesztésű Credo Citadellt elsősorban a fővárosi tömegközlekedésre tervezték. Tovább olvasom