Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Nő az érdeklődés a mesterszakok iránt

Míg az elmúlt tanévben összesen huszonnyolc, addig a most induló keresztféléves mesterképzéseke már hetvenhárom hallgatót vettek fel a mosonmagyaróvári egyetemi karon.

Folyamatosan növekszik az érdeklődés az agrár-felsőoktatás iránt az elmúlt években. A Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karán a februárban induló keresztféléves mesterszakokra megduplázták a létszámot.

Míg az előző évben keresztfélévre huszonnyolc, addig a most induló mesterképzésekre hetvenhárom hallgatót vettek fel a mosonmagyaróvári karon – tudtuk meg dr. Szakál Pál dékánhelyettestől.

Elmondta: meglehetősen nagy az érdeklődés az agrármérnök-tanár szakra, de sokan jelentkeztek állattenyésztő, környezetgazdálkodási, élelmiszermérnök és növényorvos mesterképzésekre is. A dékánhelyettes hozzátette: számos határon túli hallgató is jelentkezett.

Míg korábban elsősorban a Felvidékről érdeklődtek a kar iránt, ezúttal már Erdélyből, Vajdaságból és Kárpátaljáról is vettek fel jelentkezőket. A felvidéki hallgatók számára szlovák nyelvi képzést biztosítanak, ezzel lehetőséget kínálva számukra, hogy oklevelük megszerzését követően Szlovákiában is könnyebben elhelyezkedhessenek szakmájukban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leopold Jánosné 95 éves

Várbalog-Albertkázmérpuszta legidősebb lakóját a napokban köszöntötték a helyi Vöröskereszt vezetői… Tovább olvasom