Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Népdalokat énekelve versengett száz diák

A ˝Tiszán innen-Dunán túl˝ elnevezésű népdaléneklési verseny városi-területi fordulóját tartották a minap Mosonmagyaróváron.

A népdaléneklési versenyen tizenhárom iskola csaknem száz diákja vett részt, egyéni, kisegyüttes és énekegyüttes kategóriában. A versenyen a mosonmagyaróvári iskolák közül a Bolyai-, a Haller-, a piarista, az Ujhelyi- és a Fekete-iskolák tanulói mérettették meg magukat. A környező településekről a dunakiliti, halászi, hegyeshalmi, jánossomorjai, lébényi, mosonszolnoki, bezenyei, ásványrárói és kimlei tanintézményekből érkeztek versenyzők.

A négy korcsoport helyezettjeit arany, ezüst, illetve bronz minősítésű oklevéllel jutalmazta a szakmai zsűri. Korcsoportonként az első helyezett jutott tovább a február végén megrendezendő megyei népdaléneklési versenyre.

A megyei döntőbe jutott az 1–4. osztályos korcsoportból Szabó Bence, az Ujhelyi-iskola tanulója, az 5–6. osztályosok közül Kállai Csenge, az Ujhelyi és Czafik Ábel, a halászi Szent Márton Iskolából. A 7–8. osztályosok közül Csontos Gábor, a bezenyei iskola tanulója jutott tovább, míg a középiskolások közül Kovács Krisztina, a piarista iskola tanulója. Kisegyüttes kategóriában Ambrusch Márta és Cséfalvai Viola a piarista iskolából, énekegyüttes kategóriában pedig a halászi Tündérrózsa és az Ujhelyi-iskola Bodzafa csoportja jutott a megyei döntőbe.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra szólhat a hajókürt Dunaremetén

Az utóbbi évek legnagyobb beruházása Dunaremete számára a komp kiépítése, ami a Szigetközben és a Csallóközben élők kapcsolattartását segítheti a jövőben. Tovább olvasom