Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Nem hagyják magukra a rászorulókat

Az önkormányzat meghívására a mosonmagyaróvári polgármesteri hivatalban tartották az év végi ünnepeket megelőző szokásos egyeztetést.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mosonmagyaróvári csoportja a szerdánkénti ruha- és élelmiszerosztás mellett a hajléktalanszállóval együttműködve már beindította az utcán élőket segítő, hétfőn, szerdán és pénteken közlekedő teajáratát. A fedél nélkülieknek ajándékcsomagot is készítenek, a máltai idősek napközi otthonában pedig ünnepséget rendeznek az ellátottaknak. Az evangélikus egyház a gyülekezeten belül szervez támogatást, a magyaróvári plébániatemplom pedig gyűjtésük eredményét (tészta, édesség) ajánlja fel a családsegítő központnak. A Vöröskereszt az adó egy százalékából és egyéb adományokból származó 300 ezer forinttal kapcsolódik be a városi akcióba: aktivistáik a hagyományokhoz híven a kórházban fekvő betegeket látogatják meg, de kedveskednek a szervezethez rendszeresen járóknak, valamint a városközpontban egyedül élő rászoruló időseknek is. S ha megkapják a nekik ígért természetbeni adományoka t, időben eljuttatják azt is a nehéz sorban lévőkhöz.

A Szent Lázár Alapítvány és a mosoni plébánia a báli bevételéből 200 darab, egyenként 2500 forint értékű utalványt és némi kísérő ajándékot oszt szét. A plébánia a két ünnep között is nyitva áll a betérők előtt.
A Lét és Egészség Közalapítvány kuratóriuma 40–42, egyenként 3500 forint értékű, tartós élelmiszercsomag készítéséről döntött, amiket a családsegítő közvetítésével nyújtják át a famíliáknak.

A Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központra a korábbi évekhez hasonlóan idén is nagy feladat hárul: a különféle egyesületeknek, szervezeteknek ők segítenek a jótékonysági akciók koordinálásában. A kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében ezért élő együttműködést kérnek partnereiktől. A családsegítő egyébként nemrégiben osztotta szét a Baptista Szeretetszolgálattól származó egy tonna tésztát, és közreműködnek a Rotary Club forraltbor-akciója eredményének felhasználásában. Mint korábban, az idén is állítanak karácsonyfát a Vasutas utcai intézményben, s az örökzöld alá helyezett ajándékokból mindenki szükséglete szerint válogathat majd. A készletet naponta többször is feltöltik. A hozzájuk tartozó Gyermekjóléti Szolgálat ígéretet kapott savanyúság- és befőttszállítmányra, amit jó szívvel adnak csakúgy, mint a beérkező használt játékokat és ruhákat. A Gyermekek Átmeneti Otthonában december 2 2-én rendeznek ünnepséget azoknak, akik nem tölthetik szüleikkel az ünnepet.

Az Egyesített Szociális Intézmény minden egységében méltó módon készülnek a karácsonyra. Fenyőünnepet tartanak a Naposházban, az idősek otthonaiban, a Soproni utcában, és a hajléktalanszállón is. A Gondoskodás Alapítvány révén mindenkire valamilyen személyre szóló meglepetéssel gondolnak. Hagyományos őszi báljuk bevételének köszönhetően járt náluk a Mikulás, és foglalkoztató eszközök beszerzésére is futja. Az alapítvány a szolgáltatás színvonalának emeléséhez járul hozzá a különféle beszerzések alkalmával.
A Hittel, Szeretettel Alapítvány 40 városi és vidéki családot támogat jótékonysági mulatsága eredményéből. A helyi baptista közösség a Gyermekek Átmeneti Otthonába látogat zenés játéktanításra, amit szeretnének rendszeressé tenni. Felajánlják szabadidejüket az esetben is, ha a karitatív munkához segítő kezekre van szükség. A Mosonmagyaróvári Rászorultakért Alapítvány egy sokgyermekes család karácsonyát teszi szebbé, a Nagycsaládosok Egyesülete pedig három helyre visz ajándékot. A Mosonmagyaróvári Lions Klub 20, egyenként 15 ezer forint értékű élelmiszercsomagot készít saját, és a családsegítő által javasolt jelölteknek. A Haller- és a Fekete-iskolákon keresztül pedig 10–10 gyermek kap majd tőlük a Fehér Ló Közösségi Ház karácsonya alkalmával könyvekből, édességből, gyümölcsből álló meglepetést.

Városi ünnep december 19-én

A mosonmagyaróvári önkormányzat a gyermekek városi karácsonyát december 19-én, kedden délután 2 órától rendezi meg a Flesch Károly Kulturális Központban, ahol az Ujhelyi-iskola műsora és a Mikulás kísérete mellett 400 kisebb-nagyobb vendégnek nyújtják át a háromezer forintnyi ajándékot.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyelmetlen közlekedők

Szerencsére csak könnyű sérültjei lettek annak a két közlekedési balesetnek, amelyek röviddel egymás… Tovább olvasom